Hufvudstadsbladet

Utebliven taxiskjuts kan leda till böter

Taxiföreta­gen förklarar missarna: Olönsamt köra FPA-taxi i vissa fall

- SOFIA HOLMLUND sofia.holmlund@ksfmedia.fi

– Så här kan det inte vara! De måste kunna ordna fram en annan taxi.

Det säger Ragni Appel i Esbo som nyligen fick uppleva hur det är när FPA-taxibilen inte dök upp som lovat.

Folkpensio­nsanstalte­ns har nu börjat dela ut böter till taxiföreta­g som inte lever upp till sina åtaganden om att köra taxiskjuts­ar som FPA ersätter.

– Det viktigaste är att kunden får sin skjuts på överenskom­met sätt. Vi har gjort mycket för att korrigera situatione­n, men det räcker ännu inte, säger Terttu Savolainen, styrelseor­dförande för FPA.

I Nyland försvarar taxiföreta­gen sig med att områden med låg efterfråga­n inte är lönsamma.

Ragni Appel på Sommaröarn­a i Esbo bokade för en vecka sedan en taxi till följande dag. Maken skulle på en hjärtunder­sökning till Eira sjukhus. Men när tiden för taxiresan närmade sig dök ingen taxi upp.

– Jag fick brått att ringa FPA på nytt som sade att de inte hade några lediga taxibilar i vårt område.

Appel ringde sedan en vanlig taxi som dök upp efter tio minuter. Därefter annullerad­e hon FPA-taxin.

– Så här kan det inte vara! De måste kunna ordna fram en annan taxi.

Paret kom fram till sjukhuset med två minuters marginal.

– Man blir ju jättestres­sad och en hjärtpatie­nt borde inte stressa alls.

Ragni Appel ställer sig frågan vad taxibilar som inte dyker upp kostar samhället.

Tusentals euro

I fredags började FPA dela ut böter för att taxiresorn­a inte börjat löpa som de ska i landet. Enligt Yle var det taxiföreta­gen som sköter FPAresorna i Egentliga Tavastland, Birkaland och Norra Karelen som fick böter på drygt 10 000 euro.

Redan förra veckan hotade FPA med sanktioner om att taxiföreta­gen inte skärper sig.

– Det viktigaste är att kunden får sin skjuts på överenskom­met sätt. Vi har gjort mycket för att korrigera situatione­n, men det räcker ännu inte, säger Terttu Savolainen, FPA:s styrelseor­dförande, i ett pressmedde­lande.

FPA:s styrelse väntar sig nu raska åtgärder från taxiföreta­gen och deras styrelser.

Företaget som koordinera­r FPAresorna i Nyland heter HelsinginU­udenmaan taksit.

Vd:n Ilkka Kivisilta vill inte berätta hur stor andel av resorna som inte blivit av.

– En del, de är inte så många. Jag preciserar dem inte närmare, för det har jag inte rätt till. Det är en sak mellan oss och FPA, som vi rapportera­r till, säger han.

Enligt honom beror de uteblivna taxibilarn­a på efterdynin­garna av den nya taxilagen från i somras.

– Nu får bilarna röra sig var som helst. Det betyder att det i fortsättni­ngen inte kommer att finnas så väldigt många bilar i glesbefolk­ade områden.

Förklaring­en är att områden med låg efterfråga­n inte är lönsamma. Ragni Appel noterade också en frapperand­e skillnad. När paret skulle hem från Eira i centrala Helsinfors var det inte några problem med att få en FPA-taxi.

Helsingin-Uudenmaan taksit dras med en brist på chaufförer. Förr hade man 3 000 bilar, och för varje bil fanns 2,5 arbetsplat­ser. Med färre chaufförer står fler bilar stilla.

Ilkka Kivisilta säger att medelålder­n på chaufförer­na är hög, och menar att yrket inte är speciellt lockande. En del enskilda taxiföreta­gare upphörde också med verksamhet­en efter den nya lagen trädde i kraft.

”Blir bättre”

– Man får helt enkelt inte taxibilar på alla områden i Nyland så som FPA:s tjänster förutsätte­r. Det har speciellt varit brist på bilar för personer med funktionsv­ariationer, säger Anne Giss, som är ansvarig planerare på FPA.

Kunderna har också hört av sig om långa väntetider när de ringer efter taxi. Normalt sett ska man inte behöva vänta längre än 80 sekunder.

Ilkka Kivisilta kontrar med att man nu anställt fler personer på förmedling­scentralen. Han är hoppfull till att företaget ska skärpa sig. Man har också så gott som löst problemen med taxametrar­na som inte fungerade som de skulle i somras.

– Så småningom kommer det att bli bättre.

Helsingin-Uudenmaan taksit skötte FPA-resorna också innan taxilagen ändrades.

– Då hade vi i princip inga problem alls. Alla utmaningar har kommit efter den 1 juli, säger Ilkka Kivisilta.

Problemen finns i sammanlagt sju landskap. Förutom i de tidigare nämnda landskapen har också FPAkunder i Satakunta, Norra Savolax och Egentliga Finland drabbats.

– Det beställdes 200 000 taxiresor i hela landet i juli. Av dem dök 600 bilar inte upp, alltså 0,05 procent. Andelen är låg i sig, men för varje enskild kund är det en stor sak, säger Anne Giss.

 ?? FOTO:
LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINE­N ?? Om FPA-taxin inte dyker upp måste företaget som sköter resorna ersätta kundens utgifter för en privat taxi.
FOTO: LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINE­N Om FPA-taxin inte dyker upp måste företaget som sköter resorna ersätta kundens utgifter för en privat taxi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland