Hufvudstadsbladet

Räikkönens bok intressera­r

Kimi Räikkönens biografi har väckt stor uppmärksam­het utomlands. Trots att det än så länge inte finns en engelsk översättni­ng. Den kommer senare i höst.

- Bok? FREDRIK AF PETERSENS

Räikkönen var i Monza med på en presskonfe­rens och fick många frågor. Exempelvis om hur han kunde dricka alkohol 16 dagar i sträck och sedan ändå stå på prispallen som trea i Spanien. Eller hur stora problem han fick när han gjorde sin militärtjä­nst då han kom för sent, inte var helt nykter eller helt enkelt inte dök upp alls.

Räikkönen har alltid varit mycket sparsam med berättelse­r om sitt privatliv så varför har han ändrat sig och avslöjar mycket?

– Kanske har något blivit felaktigt översatt, var hans första torra kommentar.

Med översättni­ngar menar han alla de utdrag ur boken som finns på nätet på olika språk.

– Jag har alltid varit tillbakadr­agen för det har cirkulerat så många historier om mig. Jag förstår inte varför man nu tror att jag har avslöjat en massa hemlighete­r. Beslöt att boken skulle skrivas för jag tycker inte att det är en sådan stor dramatik. Jag har upplevt allt som står i boken.

– Det mesta känner de flesta till men kanske inte allt. Men det tycker jag inte gör så stor skillnad.

Lika tystlåten som Kimi har varit på presskonfe­renser och intervjuer var han också när det gällde hans privatliv. Tills hustrun Minttu övertalade honom att vara med på sociala medier som Instagram. Där får man veta vad privatmänn­iskan Kimi gör. Och till och med tips om leksaker för barn.

Stallkamra­ten Sebastian Vettel gör tvärtom. Hans namn letar man förgäves efter i alla sociala medier och han säger heller inte mycket om sitt liv utanför racerbanan.

Jag har alltid varit tillbakadr­agen för det har cirkulerat så många historier om mig. Jag förstår inte varför man nu tror att jag har avslöjat en massa hemlighete­r. Kimi Räikkönen

– Jag klipper gräset och går och handlar. Låter kanske tråkigt för många men det är så jag vill ha det.

– Nej. Inga planer och jag tror inte att jag kan hänga på Kimi. Jag har visserlige­n inte läst hans eftersom den bara finns på finska men min bok skulle absolut inte vara så spännande. Så det får nog vänta några år till.

I många länder gör man omröstning­ar för att få fram den mest populära föraren. Kimi vinner ofta.

Med boken har racerförar­en Kimi Räikkönen nu också blivit en kultfigur.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/ANDREJ ISAKOVIC ?? Kimi Räikkönen har under sin karriär hållit tillbaka med berättelse­r om sitt privatliv, men nu har han ändrat sig och har gett ut en biografi.
FOTO: LEHTIKUVA/ANDREJ ISAKOVIC Kimi Räikkönen har under sin karriär hållit tillbaka med berättelse­r om sitt privatliv, men nu har han ändrat sig och har gett ut en biografi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland