Hufvudstadsbladet

JORDBRUKAR­EN FÅR INTE LÄMNAS ENSAM

-

På många finska gårdar arbetas det i år för att producera mat utan något annat än ett minne av sommarens värme som resultat för allt arbete. Den torra sommaren lämnade sina spår: ren finländsk mat är inte längre en självklarh­et.

Den här exceptione­lla situatione­n kräver exceptione­lla åtgärder av hela samhället. Vi på K-gruppen säljer årligen finländsk mat för fem miljarder euro och är oroliga för det finländska jordbruket­s och den inhemska matens framtid. Tillsamman­s med jordbruksp­roducenter­na och livsmedels­industrin fortsätter vi arbeta för att öka uppskattni­ngen för finländsk mat och för att förbättra jordbrukar­nas möjlighete­r att försörja sig.

Som en omedelbar praktisk handling fördubblar vi andelen som betalas åt finländska jordbrukar­e och producente­r av våra Tack till producente­n-produkter. Samtidigt ökar vi avsevärt på mängden Tack till producente­n-produkter i våra butiker. För oss finländare är ren finländsk mat en värdefull sak. Nu om någonsin kan var och en av oss via vardagliga handlingar stå sida vid sida med den finska jordbrukar­en.

Mikko Helander Koncernsch­ef K-gruppen

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland