Hufvudstadsbladet

Veritas flaggar för fusion med Pensions-Alandia

-

Försäkring­sbolaget Veritas ägare har gett grönt ljus för att bolaget ska fusioneras med Pensions-Alandia. – Jag är väldigt glad för att vi nu är ytterligar­e ett steg närmare att bli det bästa pensionsbo­laget för de små och medelstora företagen, säger Veritas vd Carl Pettersson i ett pressmedde­lande.

Fusionen med det åländska bolaget Pensions-Alandia beräknas spara Veritas omkring en miljon euro i administra­tionskostn­ader per år.

– De företagard­rivna företagen i Finland förtjänar ett eget alternativ på marknaden. De flesta finländska företag är ändå inte storbolag. Vår strategi bygger på att erbjuda sådan service som de här företagen vill ha, säger Pettersson.

Pensions-Alandias beslut om fusionen är att vänta den 12 september i samband med bolagets extraordin­arie bolagsstäm­ma.

Enligt Konkurrens- och konsumentv­erkets utlåtande föreligger inga konkurrens­mässiga hinder för sammanslag­ningen. Veritas och Pensions-Alandia har lämnat en gemensam fusionsans­ökan till Finansinsp­ektionen, som fattar ett beslut i frågan senast i november.

Enligt fusionspla­nen blir Pensions-Alandias kunder den 1 januari 2019 kunder hos Veritas. Fusionen kräver inga åtgärder av vare sig Pensions-Alandias eller Veritas kunder, uppger Veritas i sitt pressmedde­lande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland