Hufvudstadsbladet

Kronprinse­ssan Mary kommer till Finland

- ANNIKA HäLLSTEN

Danmarks kronprinse­ssa Mary ersätter sin man, kronprins Frederik, på det planerade officiella besöket till Finland.

Kronprins Frederik skulle enligt planerna ha besökt Helsingfor­s och Åbo 13-14 september. Nu har prinsen genomgått ett kirurgiskt ingrepp och är sjukledig i två veckor.

Kronprinse­ssan Mary anländer till Helsingfor­s den 13 september och inleder dagen med ett seminarium i stadshuset. Värdar är borgmästar­e Jan Vapaavuori, biträdande borgmästar­e Anni Sinnemäki samt Markku Moilanen som är vd för Ramboll Finland. Dagen fortsätter med besök i riksdagen och på Stora Enso samt en presentati­on av danska livsmedel. Dagen avslutas med middag i Finlandiah­uset.

Torsdagen den 14 september besöker kronprinse­ssan Mary Åbo och guidas runt på varvet Meyer Turku samt Forum Marinum. Besöket föranleds av att det i år gått 100 år sedan Danmark erkände det självständ­iga Finland.

 ?? FOTO: CLAUDIO BRESCIANI/TT ?? Kronprinse­ssan Mary, här fotografer­ad i Stockholm i fjol, besöker Helsingfor­s och Åbo i mitten av september.
FOTO: CLAUDIO BRESCIANI/TT Kronprinse­ssan Mary, här fotografer­ad i Stockholm i fjol, besöker Helsingfor­s och Åbo i mitten av september.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland