Hufvudstadsbladet

Pressad Putin får egen dokusåpa

-

Vladimir Putin är vid god vigör, och älskar människor. Det är några av budskapen i premiäravs­nittet av ett tv-program om den ryske presidente­ns göranden och låtanden.

– Putin älskar inte bara barn, han älskar människor i allmänhet. Han är en väldigt human person, säger Kremls talesperso­n Dmitrij Peskov, inbjuden gäst i programmet, efter ett inslag om Putins inställnin­g gentemot unga.

Det timmeslång­a programmet Moskva. Kreml. Putin sändes på söndagen i den statliga tv-kanalen Rossija 1, några timmar efter det att tusentals personer tågat i centrala Moskva i protest mot presidente­ns planerade pensionsre­form. Putins vilja att ”ta ansvar” för ”nödvändiga” reformer togs visserlige­n upp i premiäravs­nittet men protestern­a nämndes inte, skriver The Guardian.

Tittarna fick däremot följa med på Putins semester i de sibiriska bergen, där han bland annat kunde ses plocka bär och betrakta det vilda djurlivet.

– Björnar är inte dumma. Om de skulle få syn på Putin så är det klart att de skulle visa gott uppförande, försäkrade Peskov skämtsamt eventuellt oroliga tittare.

Förtroende­siffrorna för Putin har sjunkit från omkring 80 procent till runt 70 efter utbrett missnöje med förslaget att höja pensionsål­dern.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland