Hufvudstadsbladet

Detta har hänt:

-

1 september

●●DBU meddelar att förhandlin­garna med Spelarföre­ningen om ett nytt avtal med herrlandsl­aget har strandat. I stället erbjuder förbundet ett tillfällig­t avtal över kommande två matcher; träningsma­tchen mot Slovakien på onsdag och Nations League-mötet med Wales på söndag.

2 september

●●Spelarna tar inte erbjudande­t utan kontrar med ett motbud: att man går tillbaka till det gamla avtalet. ”Vi vill göra allt för att kunna spela”, säger William Kvist som sitter med i Spelarföre­ningens förhandlin­gsteam.

●●DBU kallar kontringen för ett ”ickebud” och meddelar att man kommer att försöka hitta andra spelare till landslagss­amlingen.

3 september

●●Läget är fortfarand­e låst och DBU meddelar via Ritzau att förbundska­pten Åge Hareide inte kommer att leda laget under de kommande två matcherna. DBU letar ny trupp och skriver brev till Superligak­lubbarna där man ber spelarna att meddela sig tillgängli­ga om de vill spela – samtidigt ber Spelarföre­ningen spelarna som tillfrågas att stå eniga med landslagss­pelarna. Tottenham-mittfältar­en Christian Eriksen kritiserar förbundet i en intervju med Ekstrablad­et: ”Det är verkligen obehagligt att lyssna på”, säger han.

4 september

●●Åsikterna från de lägre divisioner­na går isär. Flera divisioner 2-klubbar meddelar att de inte kommer att släppa sina spelare medan några andra uppmuntrar sina spelare att ställa upp för förbundet. Enligt medieuppgi­fter ska DBU till slut ha fått ihop 23 spelare, där flera sägs komma från det danska landslaget i futsal och några från division 2-lag. DBU har även hittat en tillfällig förbundska­pten i John ”Faxe” Jensen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland