Hufvudstadsbladet

Maria Sjarapovas svårighete­r fortsätter

Ryska Maria Sjarapova är utslagen ur US Open efter en förlust mot spanska 30-seedade Carla Suárez Navarro

-

Den femfaldiga grand slam-segraren Sjarapova har haft en motig säsong. I Wimbledon blev hon utslagen direkt och i US Open blev det respass i fjärde omgången. Navarro var bättre med siffrorna 6–4, 6–3.

– Maria har spelat här på kvällen många gånger så jag visste att jag behövde vara aggressiv, fokuserad och spela stabilt, säger Carla Suárez Navarro efter matchen.

– Jag sa åt mig själv att springa och kämpa – på så sätt kan jag spela väldigt bra tennis.

Suárez Navarro tog hem segern på sin 30-årsdag och går nu vidare till kvartsfina­len. Det blir hennes första singelkvar­tsfinal i US Open sedan 2013.

Hon säger att hon väntar sig att hela publiken vid kvartsfina­len kommer att heja på amerikansk­a Madison Keys, som tog hem segern över slovakiska­n Dominika Cibulková med 6–1, 6–3 i US Open tidigare under dagen.

– Jag har spelat mot henne några gånger. Hon har en bra serve och mycket erfarenhet, säger Suárez Navarro.

Keys har spelat stabilt i US Open och har bara förlorat ett set på fyra matcher. Dominika Cibulková, som förlorade mot Keys, har aldrig vunnit mot Keys de fem gånger de mötts.

– Jag kunde bara inte komma in i mitt spel. Det kändes som att när jag hade en chans så gjorde jag bara misstag för att jag hade för bråttom, säger en besviken Cibulková efter matchen.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/EDUARDO MUNOZ ALVAREZ ?? Spanska Carla Suárez Navarro slog ut Maria Sjarapova ur US Open.
FOTO: LEHTIKUVA/EDUARDO MUNOZ ALVAREZ Spanska Carla Suárez Navarro slog ut Maria Sjarapova ur US Open.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland