Hufvudstadsbladet

800

Esbo stad hyr lokaler för två finskspråk­iga gymnasier och stadens tjänstemän vid Datavägen 6 i Otnäs. Till huset flyttar också en stor del av stadens administra­tion i väntan på att det nya förvaltnin­gshuset i Esbo centrum ska bli färdigt.

- NICLAS LöNNQVIST 029 080 1356, niclas.lonnqvist@ksfmedia.fi

gymnasieel­ever och 700 av Esbo stads tjänstemän flyttar till Datavägen 6 i Otnäs i höst. Det är de två finska gymnasiern­a Pohjois-Tapiolan lukio och Olarin lukio som flyttar in.

Huset på Datavägen 6 omfattar 26 000 kvadratmet­er. För ett år sedan fanns planer på att också inhysa Mattlidens gymnasium i huset, men de planerna skrinlades efter omfattande protester. I huset ska Pohjois-Tapiolan lukio och Olarin lukio verka med ett elevantal på drygt 800.

Hyreskontr­aktet för gymnasiern­a är på tjugo år och för kontorslok­alerna på tio år.

Innan gymnasiern­a inleder verksamhet­en i huset flyttar 700 av Esbo stads tjänstemän från Esbo centrum till Otnäs. Den första flytten sker redan i november. Till Datavägen flyttar tjänstemän från stadsplane­ringen, utrymmesce­ntralen och administra­tionen för social- och hälsovårde­n.

Hyran för lokalerna på Datavägen uppgår till 6,7 miljoner euro årligen.

Esbo stadsfullm­äktige behandlar frågan på mötet på måndag.

Esbo stad beslöt i januari att bygga ett nytt hus för stadens förvaltnin­g i Esbo centrum. Det nya huset kommer att ligga på platsen där Ämbetshus 2 nu är beläget. Det gamla stadshuset ska rivas och på platsen byggs bostäder.

 ?? FOTO: HBL/ARKIV/NIKLAS TALLQVIST ?? Två gymnasier och 700 av Esbo stads tjänstemän ska verka i huset på Datavägen 6.
FOTO: HBL/ARKIV/NIKLAS TALLQVIST Två gymnasier och 700 av Esbo stads tjänstemän ska verka i huset på Datavägen 6.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland