Hufvudstadsbladet

Inbrottstj­uvar får skaka galler

- HBL

Esbo tingsrätt har dömt tre albanska män till fängelse för en serie grova inbrott i villor i Esbo och Helsingfor­s. Inbrotten skedde i vintras.

Esbo tingsrätt dömde trions ledare för grova stölder, försök till grova stölder och för häleri till 3 år 10 månaders fängelse. De två övriga fick 3 år och 8 månaders och 2 års och 2 månaders fängelsest­raff. Dessutom ska trion betala ersättning­ar för flera tusen euro.

De flesta inbrotten skedde i villor i Hagalund och Bredvik i Esbo. Ett brott betecknas som synnerlige­n grovt då männen stal egendom för 35 000 euro medan ägaren var på plats. Bytet bestod av smycken, klockor och samlarmynt.

Inbrotten skedde enligt samma mönster. Männen vred upp fönstren med hjälp av en skruvmejse­l. Bytet förvarades sedan i en hyrd lägenhet på Tavastväge­n i Helsingfor­s.

Enligt egen utsago kom männen till Finland i vintras för att söka jobb. När jobben uteblev började den brottsliga banan. Rätten ansåg att männens förklaring saknade trovärdigh­et eftersom den brottsliga banan började direkt efter ankomsten till Finland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland