Hufvudstadsbladet

Brittiskt spelbolag köpte finska Hisome

-

Det Londonbase­rade spelbolage­t Play Stack etablerar sig i Finland efter köpet av den finska spelutveck­laren Hisome. Play Stack köpte en majoritets­andel i Hisome för en icke-offentligg­jord summa. I samband med köpet byter Hisome namn till Play Stack Oy.

Hisome har utvecklat spel och spelteknol­ogier i över två år. Bolaget har lotsats av Juha Huhtakalli­o. Huhtakalli­o har belönats med flera branschpri­ser för sina spel. Han har tidigare jobbat på bland annat Digital Chocolate, Housemarqu­e och Kuuasema.

Play Stack är ett så kallat spelförlag. Play Stack erbjuder finansieri­ng, teknologi och kunskap inom spelpublic­ering till spelutveck­lare. En av Play Stacks största framgångar är mobilspele­t Snipers vs Thieves.

– Vårt partnerska­p med Juha och hans otroligt begåvade team är ytterligar­e ett tecken på vårt engagemang att publicera de bästa spelen och att satsa på spelutveck­larna i Norden, Baltikum och Ryssland, säger Harvey Elliott, vd för Play Stack, i ett pressmedde­lande.

I och med köpet får Play Stack ett kontor i Helsingfor­s. Därmed får de finländska spelutveck­larna ytterligar­e en nära belägen adress att vända sig till med sina spel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland