Hufvudstadsbladet

Bussarna tillbaka!

-

KOLLEKTIVT­RAFIK Kommer ni ihåg tiderna då man kunde åka med buss till Helsingfor­s? Det var en njutbar tid under en hektisk dag då man kunde ta bussen en kort bit från hemmet ända till Helsingfor­s centrum. Under resan kunde man se den fina havsutsikt­en och de vackra soluppgång­arna.

Nu är det tyvärr inte längre så. Under vintern 2018 ändrades allt, bussarna ersattes av västmetron och nu åker vi i stället under marken och ser bara svarta väggar och bänkarna i neonorange som orsakar huvudvärk.

Dessutom har vissa busslinjer helt slutat köra och därmed har vardagen för många blivit betydligt mera stressfull och jobbig. De människor som inte bor precis vid en metrostati­on måste nu först ta en buss och sedan metron till Helsingfor­s. I värsta fall måste man ta sin egen personbil och först köra den till metrostati­onen och sedan betala för svindyr parkering.

Det som vi alla Esbobor i alla fall kan konstatera är att snabbare och effektivar­e har det verkligen inte blivit. Därför är det enda vi önskar att Esbo och Helsingfor­s stad skulle lyssna på alla klagomål och ta bussarna tillbaka!

EMILIA KEKKONEN FANNY ISOKSELA RONJA KOVERO

Mattlidens gymnasium, Esbo

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland