Hufvudstadsbladet

Familj mirakelräd­dad i Londons metro

- Hbl-tt-afP

En mor och hennes barn föll på kvällen i förrgår ner i spåret vid en tunnelbane­station i London. Pappan i familjen kastade sig efter samtidigt som ett tåg kom rusande – men alla överlevde.

Som genom ett mirakel klarade sig hela familjen genom att ta skydd i en hålighet under spåret.

”Otroligt nog fick ingen av dem någon allvarlig skada, men för säkerhets skull har de förts till sjukhus för att kollas upp” meddelar den brittiska trafikpoli­sen i ett uttalande där händelsefö­rloppet som ledde fram till den dramatiska olyckan beskrivs.

Kvinnan sköt barnvagnen med barnet framför sig längs perrongen på stationen Baker Street samtidigt som hon tittade upp mot skylten för att se när nästa tåg skulle komma.

Enligt polisen insåg inte kvinnan hur nära hon var perrongens kant. Olyckligtv­is körde hon barnvagnen över kanten och föll sedan ner tillsamman­s med barnet – varpå pappan hoppade efter för att rädda dem.

”När de såg tåget komma hade alla tre extrem tur genom att de kunde ta sig ner i en grop under spåret och tåget kunde passera säkert över dem”.

Uppskattni­ngsvis 1,37 miljarder passagerar­e färdas med Londons tunnelbana årligen och 2017 inträffade omkring 3 000 olyckor av olika grad kopplade till t-banan.

Nigel Holness, som är chef för Londons t-banesystem, säger att han är ”lättad” över beskedet att familjen klarade sig oskadd men han understryk­er samtidigt vikten av att resenärer håller sig på behörigt avstånd från spårkanten på perrongern­a.

 ?? AlAstAir GrAnt
Foto: tt/AP/ ?? En familj räddades efter att ha fallit ner på spåret i Londons t-bana genom att ta skydd i en hålighet. Arkivbild från stationen Baker Street.
AlAstAir GrAnt Foto: tt/AP/ En familj räddades efter att ha fallit ner på spåret i Londons t-bana genom att ta skydd i en hålighet. Arkivbild från stationen Baker Street.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland