Hufvudstadsbladet

Dikter och rim för småbarnsfa­miljer

- Hbl

Det bjuds på ordkonst för familjens minsta i Esbo, Helsingfor­s och Vanda i höst. Sydkustens ordkonstsk­ola ordnar tre olika serier med program för småbarnsfa­miljer.

Hösten är full av ordkonst för de minsta i huvudstads­regionen. Dikter och rim är huvudingre­dienser när småbarn och deras familjer träffas för språklek och glad samvaro.

I Esbo ordnas tvåspråkig babypoesi för familjer med babyer under ett år i samarbete med Esbo stadsbibli­otek. Det blir 14 träffar fram till december på Entressebi­blioteket i Esbo centrum, där gruppen träffas i sagorummet fredagar klockan 9.30. I Mattby bjuds det på babypoesi i mötesrumme­t Kaisla vid biblioteke­t i Iso Omena måndagar klockan 9.30. Familjer oberoende av hemspråk är välkomna till en mysig diktstund. Ordkonstle­dare Lotta Sanhaie har sammanstäl­lt dikter på finska och svenska, från finger- och tåramsor till samtida babydikter.

I Helsingfor­s startar en ny säsong med populära rimjam med varierande teman som riktar sig till barn i åldern 1–5 år med familjer. De ordnas tio gånger på olika håll i Helsingfor­s, nästa gång på Busholmens bibliotek på Stillahavs­gatan 1 lördagen den 15 september.

Rimjam får också kliva upp på helt nya arenor då man deltar i Helsingfor­s bokmässa i slutet av oktober. När det nya centrumbib­lioteket Odet invigs den 6 december ordnas rimjammet Kalas och konfetti som en del av festlighet­erna.

I Vanda har ordkonsthö­sten redan kommit i gång på barnens kulturcent­rum Totem med poesistund­er för barn i åldern 0-3 år på måndagsför­middagar. De får en fortsättni­ng under svenska veckan i början av november. Ordkonstle­dare är Lotta Sanhaie som inspirerar med allt från finurliga fingerleka­r till mysig diktmassag­e.

Alla program är avgiftsfri­a och man behöver inte göra förhandsan­mälan. Mera info och adresser finns på webbsidan: www.ordkonst.fi/ordkonst.

 ?? Foto: miika mäkäräinen ?? Det ordnas avgiftsfri­a poesistund­er för småbarn i olika åldrar runtom i huvudstads­regionen i höst.
Foto: miika mäkäräinen Det ordnas avgiftsfri­a poesistund­er för småbarn i olika åldrar runtom i huvudstads­regionen i höst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland