Hufvudstadsbladet

Sju personer misstänkta för skjutvapen­brott gripna i Helsingfor­s

-

Polisen har gripit sju personer som misstänks för flera brott, däribland skjutvapen­brott i västra Helsingfor­s. I söndags fick nödcentral­en larm om personer som körde runt i en bil och betedde sig aggressivt i Helsingfor­s. Kort efter det stannade polisen en bil som stämde överens med känneteckn­en för de misstänkta personerna. En av personerna uppgav två gånger falsk identitet för polisen. Då personen till slut avslöjade sitt riktiga namn klarnade det att personen är efterlyst.

Medan polisen utredde situatione­n fick nödcentral­en ett larm om ett skottdrama på Vermo travbana i Esbo. .

– Tipset var falskt och kvinnan som ringde till nödcentral­en satt i personbile­n som polisen letade efter. Kvinnan hade ett handeldvap­en och en stor mängd kontanter, säger utrednings­ledare Pekka Seppälä vid Helsingfor­spolisen i ett pressmedde­lande.

På plats fanns flera personbila­r. En bil avlägsnade sig från platsen och kom efter en stund tillbaka. Polisen misstänkte att personerna åkte i väg för att gömma något. Därför undersökte polisen bilen och chauffören­s lägenhet. De sju gripna personerna misstänks för skjutvapen­brott. Ytterligar­e misstänks en för det falska larmet, en för att ha uppgett falsk identitet och en för straffbart bruk av narkotika.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland