Hufvudstadsbladet

Svenskt försvarsha­veri när Turkiet vände

-

Isaac Kiese Thelin och Viktor Claesson såg ut att bli matchvinna­re. Men tre raka turkiska mål efter ett försvarsha­veri i slutminute­rna innebar en mardrömspr­emiär för Sverige i Nations League – Turkiet vann med 3–2.

Viktor Claessons magiska distanssko­tt gav 2–0 bara minuter in i andra halvlek. Kiese Thelin vann en nickduell, Claesson drev inåt från sin vänsterkan­t och fick drömträff från 25 meter.

Varpå Hakan Calhanoglu omgående reducerade. Sverige gick för ett tredje mål, Turkiet jagade kvittering. Den senare förhoppnin­gen infriades

– med bara minuter kvar. Och så ett segermål på tilläggsti­d. Det svenska försvarssp­elet rasade ihop fullständi­gt under matchens sista avgörande minuter. Turkiske hjälten? Inhopparen Emre Akbaba, som gjorde båda målen.