Hufvudstadsbladet

ANDRAS RÖSTER

-

❞ Ofta tänker man i Finland på skolmaten som bara näring trots att måltiderna också är sociala händelser och ett sätt att tillägna sig kultur. Att äta tillsamman­s är en viktig inlärnings­upplevelse.

Helsingin Sanomat

om att den finländska skolmaten är ett föredöme för resten av världen.

❞ Att upptäcka små delar som lossar från leksaker är lätt, men brandsäker­heten i en usb-laddare är en betydligt svårare sak.

Kymen Sanomat

Markku Kumpunen efter att säkerhets- och kemikaliev­erket Tukes hoppas att konsumente­rna som köper varor över nätet skulle sätta sig in i säkerhetsf­öreskrifte­rna för produktern­a och undrar om en vanlig konsument har förmågan att bedöma sådana frågor.

❞ Går man till val på att införa ett bidragstak, som Moderatern­a gjorde, vinner man förmodlige­n inga röster bland bidragstag­are. Inte heller om man går till val på att nyanlända ska tvingas ta lån i stället för bidrag, som Centerpart­iet gjorde. Precis som republikan­erna i USA har den svenska högern en utmaning kopplad till demografin: hur gör man när en majoritet av de nya väljarna som kommer till landet röstar vänster?

Svenska Dagbladet

Ivar Arpi om söndagens svenska riksdagsva­l.

❞ För Finland har Sveriges valresulta­t ingen större betydelse. Det är exempelvis svårt att se varför invandring­en skulle bli ett så centralt valtema som i Sverige.

Kaleva

❞ Sverige slingrer videre.

Jyllands-Posten

om att en hård kamp om makten är det absolut sista som Sverige har bruk för i regeringsf­örhandling­arna efter riksdagsva­let.

 ??  ?? KSF MEDIA ARKIV/LINA ENLUND
KSF MEDIA ARKIV/LINA ENLUND

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland