Hufvudstadsbladet

Arrivabene ödmjuk för en gångs skull

– Jag har bett om ursäkt, säger Ferraris stallchef Maurizio Arrivabene, som annars är mycket fåordig.

- Kommer du att hjälpa Vettel? FREDRIK AF PETERSENS sport@hbl.fi

Det är bara när italienare­n och Ferraris stallchef Maurizio Arrivabene är så illa tvungen, på FIA:s presskonfe­renser exempelvis, som han säger mer än ett par ord.

Nu har han gjort ett undantag och fällt ett par kommentare­r i den italienska motortidni­ngen Autosprint.

Efter Italiens GP för två veckor sedan kallade han Valtteri Bottas för en betjänt som bara ser till Lewis Hamiltons bästa. Något som enligt italienare­n inte händer hos Ferrari.

– Redan när jag sa det i stridens hetta att hos oss har vi förare och ingen betjänt förstod jag att det skulle orsaka en storm. Efter det har jag skrivit till Bottas och ville be om ursäkt för jag ville att han verkligen skulle förstå vad jag menade.

– Orden bara rann ur mig. Jag uppskattar Bottas och han har förstått det.

I Monza blockerade Kimi Räikkönen sin stallkamra­t, titeljagan­de Sebastian Vettel, i starten.

– I starten gäller ingen stallorder. Det enda vi säger till båda förarna är att inte göra något dumt. Räikkönen fick kritik för att han körde så att Vettel kom i ett taskigt läge. Men vad skulle han göra? Vettel och Hamilton hade gjort exakt samma sak.

Några kurvor senare krockade Vettel och Hamilton i kampen om andra platsen. Tysken snurrade och föll tillbaka till sista plats. Han körde upp sig till fjärde. Hamilton vann före de två finländarn­a.

– Den smällen hade heller inget med stallorder att göra. Om vi hade gett en så hade den kommit senare i loppet och det visste bägge om.

Räikkönens beslut

Räikkönen började prata med Sauber på Monza för bara två veckor sedan då han fick reda på att Ferrari inte skulle förlänga hans kontrakt. Sedan gick det snabbt och ”Iceman” skrev på ett två års kontrakt med det schweizisk­a stallet.

– Ni vet alla att det ursprungli­gen inte var mitt beslut att lämna Ferrari. Men under rådande omständigh­eter var jag tvungen att ta ett beslut.

Varför han skrev på för Sauber ville han inte svara på trots många frågor.

– Varför inte? Vet inte vad ni mer vill veta, var den korta kommentare­n.

Journalist­erna på presskonfe­rensen gav sig inte och Kimi svarade igen.

– För att jag ville. Varför försöker ni göra det så svårt? Jag vet inte vad som kommer att hända och ingen vet vad som kommer att hända nästa år. Bryr mig inte om vad andra tänker och så länge jag är nöjd räcker det.

– Varför jag skrev under? För att jag ville förvirra er och jag kommer att vara olycklig i två år.

Fortfarand­e en passion för att tävla? – Det är vad det handlar om. Bästa tiden på hela helgen. Jag har alltid sagt att jag kommer att sluta när det känns att det är dags. Behöver inte komma till banan om jag inte har den känslan. Racing är vad jag gillar bäst och det är därför som jag är här. Allt det andra tillhör arbetet. Tyvärr kan man inte bara plocka ut godbitarna.

Du har tidigare sagt att Ferrari är ditt sista team i F1. Är Sauber nu det sista? – Mycket möjligt.

Om Iceman kör alla loppen de två kommande säsongerna kommer han att slå Rubens Barrichell­os rekord. Brasiliana­ren har 323 lopp. Kimi så här långt 285.

– Rekord intressera­r mig inte. Vad jag känner är viktigt.

Innan Räikkönen lämnar Maranello är det sju lopp, inklusive Singapore på söndag, att köra. Hur kommer Kimis roll att vara i kampen mellan Lewis Hamilton och Sebastian Vettel. Regerande mästaren har Valtteri Bottas till hjälp. Kommer Räikkönen att vara samma teamplayer?

– Har jag inte tänkt på. De kör mot varandra och det har inget med mig att göra. Ser inte att det gör mitt liv enklare.

– Jag kan bara köra en bil. Vi känner reglerna och de är ganska enkla, blir svaret i karakteris­tisk Räikkönens­til.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/JOHN THYS ?? Ferrari och Kimi Räikkönens kontrakt med Sauber är de stora snackisarn­a just nu.■
FOTO: LEHTIKUVA/JOHN THYS Ferrari och Kimi Räikkönens kontrakt med Sauber är de stora snackisarn­a just nu.■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland