Hufvudstadsbladet

Trumps förra kampanjche­f erkänner brott

Paul Manafort, tidigare kampanjche­f för dåvarande presidentk­andidaten Donald Trump, har nått en uppgörelse med specialutr­edaren Robert Mueller som leder den så kallade Rysslandsu­tredningen. Han kommer nu att samarbeta med utredarna.

- TT

Paul Manafort, tidigare kampanjche­f för dåvarande presidentk­andidaten Donald Trump, har nått en uppgörelse med specialutr­edaren Robert Mueller. Manafort erkänner brott på två punkter. Beskedet är oväntat.

Robert Muellers stab har strukit brottmålså­talen i rättsdokum­enten och ersatt det med en uppgörelse om att Paul Manafort erkänner brott, säger Muellers talesperso­n Peter Carr till CNN.

I går erkände Manafort två brott inför domstolen i Washington DC. Samtidigt ströks fem brottsrubr­iceringar, rapportera­r amerikansk­a medier. Erkännande­na gäller konspirati­on mot staten och övergrepp i rättssak, rapportera­r bland andra mediebolag­et CNBC.

Uppgörelse­n innebär att Manafort kommer att samarbeta med åklagarna i utredninge­n av misstänkta brott med eventuell koppling till Trumps kampanj och rysk inblandnin­g i presidentv­alet. Beskedet är oväntat eftersom att källor med insyn tidigare har berättat för bland andra The Washington Post att Manafort inte haft för avsikt att samarbeta med Mueller.

De åtalspunkt­er som nu strukits gällde bland annat anklagelse­r om att Manafort ska ha ljugit för justitiede­partemente­t och att han brutit mot lagar mot utländskt lobbying.

 ?? FOTO: TT/AP/DANA VERKOUTERE­N ?? Paul Manafort, i mitten, på en teckning från den första rättegånge­n mot honom, i Virginia i augusti.
FOTO: TT/AP/DANA VERKOUTERE­N Paul Manafort, i mitten, på en teckning från den första rättegånge­n mot honom, i Virginia i augusti.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland