Hufvudstadsbladet

SÄSONGEN FÖR TAKTVÄTT PÅGÅR ÄNNU!

Sommaren har gått som på räls för son och far, Niklas och Stefan Westerlund. Förutom ett förargligt tekniskt problem som för en tid satte stopp för Uudenmaan Painepesus välfungera­nde arbetsflöd­e i medlet av juli.

-

Förvaltnin­gsmässigt kan ett litet företag inte mäta sig med gigantiska multinatio­nella bolag med administra­tiv personal och stor informatio­nsteknisk avdelning. Man har ofta bara sig själv, sin telefon och en dator. Och då något tekniskt går snett är man i blåsten.

– Det var en förarglig klassiker som inte borde få hända.All informatio­n och alla kontakter i telefonen försvann och eftersom jag var utomlands så uppdaterad­es inte den nya informatio­nen till molntjänst­en, berättar Stefan Westerlund harmset.

Tiden då det hände var i juli strax efter att Uudenmaan Painepesu senast annonserat i KSF Media vilket betyder att alla nya kunder som då tog kontakt per textmeddel­ande eller samtal gick förlorade.

– Det är väldigt tråkigt för alla parter. Då jag kom hem och skulle kontakta kunderna var all informatio­n borta.Jag vill bara berätta att det inte är av oartighet som vi inte hört av oss utan på grund av detta tekniska missöde. De som inte fått något svar av oss får gärna kontakta oss på nytt.

Informatio­nen har inte kunnat återställa­s från molntjänst­en.

– Det är oturligt och irriterand­e att sådant händer.Vi har ju alla backup-system som i vanliga fall ska fungera men då systemet fallerar så fallerar det.

Sommaren har i övrigt förlöpt väldigt bra.Vädrets makter har på alla sätt varit på taktvättar­nas sida.

–Vi är nöjda och förhoppnin­gsvis är kunderna likaså.Vi fick mycket gjort och många fler tak tvättade och behandlade med sommarjobb­arnas hjälp.Nu är de tillbaka på skolbänken och Niklas och jag är på tumanhand igen.

Ännu hinner du alltså få ditt tak tvättat innan vintern tränger sig på. Den hittills långa och varma hösten förlänger säsongen ytterligar­e.Arbetet fortsätter tills temperatur­mätaren visar på minusgrade­r.

 ??  ?? Team Uudenmaan Painepesu. Niklas Westerlund och Stefan Westerlund.
Team Uudenmaan Painepesu. Niklas Westerlund och Stefan Westerlund.
 ??  ??
 ??  ?? Före och efter. Ännu hinner du få ditt tak tvättat innan vintern tränger sig på. Den hittills långa ochvarma hösten förlänger säsongen ytterligar­e.
Före och efter. Ännu hinner du få ditt tak tvättat innan vintern tränger sig på. Den hittills långa ochvarma hösten förlänger säsongen ytterligar­e.
 ??  ?? Foton: Stefan Westerlund och Daniela Andersson
Foton: Stefan Westerlund och Daniela Andersson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland