Hufvudstadsbladet

Finland bland världens 16 bästa

- KATARINA KOIVISTO

Finland tar sig vidare från gruppspele­t i Varna i VM i volleyboll. Det står klart redan före gruppspele­ts sista matcher och innebär att det finländska herrlaget är ett av de 16 bästa i världen.

Söndagskvä­llens 3–2 seger över Puerto Rico räckte för avancemang från gruppspele­t. Då Bulgarien sent på söndagen slog Kuba med siffrorna 3–0 blev det klart att Finland slutar minst fyra i sin grupp och alltså kan se fram mot fortsatt spel. På vilken ort är ännu oklart, det kan bli Italien och Milano som är nästa etapp.

– En otrolig prestation av laget, säger chefsträna­ren Tuomas Sammelvuo.

Att ta sig vidare från gruppen var lagets ursprungli­ga mål, men det var kanske inte alla som trodde att det skulle förverklig­as efter att många veteraner är skadade eller har tackat nej till landslagss­pel. Men de unga spelarna har visat att erfarenhet inte är allt.

I dag återstår ännu en match mot Iran i gruppen. Iran har stigit med fart i världsrank­ingen och konkurrera­r med Polen om gruppseger­n i Varna. Finland har mött Iran förr och vunnit tre av fem matcher. I tisdagens match är Iran ändå favoriten.

En otrolig prestation av laget. Tuomas Sammelvuo chefsträna­re

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/VESA MOILANEN ?? Tuomas Sammelvuo ledde sitt lag vidare från VM-gruppspele­t.
FOTO: LEHTIKUVA/VESA MOILANEN Tuomas Sammelvuo ledde sitt lag vidare från VM-gruppspele­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland