Hufvudstadsbladet

President Niinistö donerade dokumentat­ion

Republiken­s president Sauli Niinistö har donerat en samling på ungefär 170 dokument och fotografie­r med anknytning till marskalk Gustaf Mannerheim och hans familj till Riksarkive­t.

- SPT

Sauli Niinistö har donerat en samling på ungefär 170 dokument och fotografie­r med anknytning till marskalk Gustaf Mannerheim och hans familj till Riksarkive­t. Niinistö fick samlingen i 70årsgåva av Rysslands president Vladimir Putin den 22 augusti i år.

I samlingen ingår bland annat ett handskrive­t tal av Mannerheim. Talet är daterat till år 1919, några veckor efter att Mannerheim avgått från sin post som riksförest­åndare för Finland. Dessutom får Riksarkive­t ett flertal brev som Mannerheim­s släktingar skrivit. Breven erbjuder informatio­n om släktingar­nas liv på 1800 och 1900talen.

Samlingen såldes på en auktion i USA i våras och fann sedermera sin väg till president Putin som gav den som födelsedag­sgåva åt Niinistö.

Allmänhete­n har möjlighet att bekanta sig med dokumenten och fotografie­rna i Riksarkive­t den 24 september mellan klockan 9 och klockan 16.

 ?? SPT/FOTO: ARI SUNDBERG ?? Sauli Niinistö valde att donera sin födelsedag­spresent till Riksarkive­t.
SPT/FOTO: ARI SUNDBERG Sauli Niinistö valde att donera sin födelsedag­spresent till Riksarkive­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland