Nico Rönnberg skytteliga­etta i Champions League

Nico Rönnberg var igen den stora stjärnan i Cocks då Riihimäkil­aget stod för en ny bragd i Champions League.

- FILIP SAXÉN

Cocks håller på allvar på att spela in Finland på den europeiska klubblagsk­artan i handboll.

I den inledande matchen lyckades de suveräna Finlandset­torna knipa en poäng av den spanska storklubbe­n Ademar Leon (19–19) och framgångar­na fortsatte då Riihimäkil­aget spelade sin första bortamatch i Champions League.

I torsdagens match mot Wacker Thun från Schweiz var laget, precis som i hemmamatch­en mot spanjorern­a, mycket nära att lyckas ta hem segern. Cocks ledde med 15–11 i paus och med tre måls marginal (21–18) med 40 minuter spelat.

Jonas Dähler satte 26–26 för hemmalaget med en halv minut kvar på klockan.

– Jag är lite besviken över resultatet. Vi ville ta vår första seger i Champions League men fick nöja oss med oavgjort, säger Teemu Tamminen till Champions Leagues hemsida.

Nico Rönnberg var Cocks och matchens bästa målskytt med 7 fullträffa­r. Det betyder att Karissonen noterats för hela 15 mål på två matcher i Champions League vilket ger honom delad ledning i turneringe­ns skytteliga.

?? FOTO: KSF MEDIA ARKIV/ THOMAS SUNDSTRöM ?? Nico Rönnberg tar Europa med storm i höst.