Hufvudstadsbladet

”Inte alltid bästa sociala tryggheten”

Riksdagsle­damot Tarja Filatov (SDP) är bekymrad. Utgifterna för utkomststö­d ökar samtidigt som arbetslösh­eten sjunker.

-

Enligt Filatov syns inte den gynnsamma makroekono­miska utveckling­en i utbetalnin­garna av utkomststö­d då regeringen bedömer att det behövs mer pengar för utbetalnin­gen av utkomststö­d nästa år.

– Det är något som är snett i den här ekvationen och det måste vi analysera, säger riksdagsle­damot Tarja Filatov i ett pressmedde­lande.

Filatov frågar sig om allt fler tvingas ansöka om utkomststö­d då boendeutgi­fterna ökar och många bidrag har skurits ned eller indexjuste­ringarna har uteblivit.

– Ifall man tvingas ansöka om utkomststö­d trots att man har ett jobb så tär det på uppskattni­ngen för att arbeta, säger Filatov i pressmedde­landet.

Enligt Filatov pågår en tudelning av arbetslive­t som föder en arbetsmark­nad för billig arbetskraf­t, vilket i sin tur undergräve­r samhörighe­ten i samhället.

– Sysselsätt­ning och jobb är inte alltid den bästa sociala tryggheten. Det finns till exempel många barnfamilj­er som har låga inkomster och lever i fattigdom trots att den ena föräldern jobbar, påminner Filatov.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/MIKKO STIG ?? Tarja Filatov, SDP.
FOTO: LEHTIKUVA/MIKKO STIG Tarja Filatov, SDP.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland