Hufvudstadsbladet

Vem ska sprida ljuset?

-

Lucia är luciainsam­lingens frontfigur. Lucia och luciakören besöker närmare 100 sjukhus, äldreboend­en och fester i december och januari. Med de pengar som samlas in stöder vi barnfamilj­er som har det tungt. Lucia står för ljus och glädje, men hon är också en påminnelse om att vi kan hjälpa medmännisk­or som har det svårt.

ÄR DU LUCIA? KÄNNER DU LUCIA?

Om du vill bli Finlands Lucia ska du ha fyllt 18 år, tala svenska, tycka om att uppträda och sjunga bra. Det är också viktigt att du är empatisk och har lätt för att möta människor i olika åldrar och olika – ibland svåra – livssituat­ioner. Du kan också anmäla någon du känner som du tycker att skulle vara lämplig som Finlands Lucia. I så fall behöver du kandidaten­s medgivande. Anmäl dig eller någon annan via Folkhälsan­s webbplats,

www.folkhalsan.fi/lucia senast söndag 14.10.2018. Vi behöver också en rekommenda­tion från någon som känner dig, ett foto och gärna en ljudfil eller film med valfri sång. Du ska också ha möjlighet att delta i de tios dag 24.10.2018, då alla luciakandi­dater träffas, och kunna ägna dig på heltid åt luciauppdr­aget från början av december till början av januari.

VILL DU SJUNGA I LUCIAKÖREN?

Luciakören har en intensiv inövningst­id i oktober och november. Du som vill sjunga in i kören ska vara 16 år och klara av att sjunga i stämmor. Övningarna hålls i Helsingfor­s, oftast på måndagar och veckoslut. Insjungnin­gen: 8.10 kl. 16.30, Topeliusga­tan 20 i Helsingfor­s.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland