Hufvudstadsbladet

Emilia Bottas delar tiden mellan stallet och F1-depån

Emilia Bottas tävlar i Horse Show för andra året i följd och har anlitat en meriterad tränare. Men hur allvarlig är den tidigare toppsimmar­ens nya satsning?

- SPT/SEBASTIAN BACKMAN

Efter tre OSdeltagan­den och lika många EMmedaljer lade Emilia Bottas – tidigare Pikkaraine­n – av med simningen och började i stället rida. Starten på hästryggen var trevande, men det senaste året har Bottas utvecklats ”jättemycke­t”, som hon själv uttrycker det.

– I fjol kändes det som om jag inte kunde någonting. Nu har jag en topptränar­e och bra hästar. Jag är lycklig, väldigt motiverad och ska höja ribban.

Topptränar­en heter Sanna Backlund. Hon säger att Bottas fortfarand­e har mycket att lära sig.

– Faktum är att timmarna på hästryggen är väldigt viktiga, oavsett vilken idrottslig bakgrund man har. Bottas har utvecklats så snabbt det går, men avståndet till de andra är fortfarand­e stort.

Ser många F1-lopp på plats

Hur högt höjer Bottas ribban? Satsar hon på att nå toppen eller är ridningen en hobby?

– Visst är utgångsläg­et annorlunda än med simningen. Det här kommer alltid att handla om en målmedvete­n hobbysatsn­ing. Jag vill inte göra det här till ett jobb, utan njuter av att tävla och bli bättre.

Bottas trivs inte bara i stallet – hon gillar också F1depåerna. I år har hon sett sin man Valtteri Bottas tävla fem gånger på plats. Bot

tas vet att hästarna är i trygga händer då hon är borta.

– Jag har ett bra stall.

 ?? FOTO: SPT / SEBASTIAN BACKMAN ?? Emilia Bottas gjorde OS-debut i Peking 2008. Simningen var ett jobb – banhoppnin­gen är en seriös hobby.
FOTO: SPT / SEBASTIAN BACKMAN Emilia Bottas gjorde OS-debut i Peking 2008. Simningen var ett jobb – banhoppnin­gen är en seriös hobby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland