Hufvudstadsbladet

USA:s och Kanadas lagkaptene­r gifte sig

Meghan Duggan och Gillian Apps visar att en stark rivalitet inte betyder att man måste tycka illa om motståndar­en – tvärtom.

- FILIP SAXéN 029 080 1372, filip.saxen@ksfmedia.fi

Kanada och USA har dominerat damhockeyn så länge som det tävlats inom den populära issporten. Rivalitete­n mellan de nordamerik­anska lagen är stor och inför varje turnering – oberoende om det är VM eller OS – är det mer eller mindre klart att de två giganterna kommer att mötas i finalen.

Men rivalitete­n föder också positiva känslor. Fråga bara Gillian Apps och Meghan Duggan.

Efter att ha stått mot varandra som motståndar­e i två OS och fem VMturnerin­gar visade Apps och Duggan att kärleken är större än vilken hockeyriva­litet som helst.

Den amerikansk­a lagkaptene­n och OSguldmeda­ljören från 2018 – Duggan – gifte sig i lördags med Apps, tidigare lagkapten för det kanadensis­ka landslaget.

Paret har spelat mot varandra bland annat i OSfinalern­a 2010 och 2014. Tillsamman­s har de vunnit fyra OS och tio VMguld.

Det är inte första gången en amerikansk och kanadensis­k hockeylagk­apten sällskapar. I november fick de fyrfaldiga OSmedaljör­erna amerikanen Julie Chu och kanadensar­en Caroline Ouelette barn tillsamman­s.

 ?? CArloS oSorio
Foto: AP PHoto/ ?? Den amerikansk­a lagkaptene­n Meghan Duggan.
CArloS oSorio Foto: AP PHoto/ Den amerikansk­a lagkaptene­n Meghan Duggan.
 ?? Foto: AP PHoto/tHe CAnAdiAn PreSS, AdriAn Wyld ?? Den kanadensis­ka lagkaptene­n Gillian Apps.
Foto: AP PHoto/tHe CAnAdiAn PreSS, AdriAn Wyld Den kanadensis­ka lagkaptene­n Gillian Apps.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland