Hufvudstadsbladet

Så ser hösten ut

- JENNA MATINTUPA

Hösten hösten hösten – bästa tiden på året. Den här hösten har hittills varit lite rörig, men nu är oktober här och det känns som om allt styr upp sig då. Om det faktiskt blir så får vi väl allt se. Helgerna är, surprise surprise, ganska bokade. Både mysigt och lite stressande. Som tur är det mest roliga saker. Och veckokväll­arna är ännu ganska tomma, så jag hinner vila och göra spontansak­er då.

För att summera hösten lite fyllde jag i höstlistan från Sandra Beijers blogg. Någon annan som fyllt i den? Jag älskar att läsa vad folk har för planer, favoriter och få tips på saker att göra/äta/läsa.

Hur känner du inför hösten 2018?

Yrkesmässi­gt: Exalterad. Har jobbat fullt ös med tidningen som snart är klar. Sen har jag lite bloggsamar­beten som jag ser framemot. Privat: Nygift och allt det. Ska bli mysigt att hänga tillsamman­s och bara vara vi. Sen är Agnes väldigt … påfrestand­e stundvis just nu. Samtidigt som hon nästa sekund är hur gullig som helst. Hela vårt liv just nu är en balansgång mellan gull och gallskrik.

Vad är din plan?

Jobba, komma i gång med slutarbete­t, läsa alla böcker jag har på sängbordet och mysa med familjen. Och åka på resa för första gången sen Agnes föddes.

Vad är ditt favorit-te?

Älskar chai med ikaffe.

Snyggaste höstaccess­oaren?

Rött läppstift och pannlugg. Återkommer till luggen så gott som varje höst. Och rött läppstift funkar av någon anledning extra bra med den.

Vad är värst, kylan eller mörkret?

Inget, tycker jag. Jag gillar både kylan och mörkret. Det är av en anledning som hösten är min favoritårs­tid.

Top-3 godaste höstmaten?

Kantarelle­r i olika former. Som sås, risotto eller på en smörgås. Sen är grytor av olika slag alltid gott (bara en orkar laga dem) och förstås pizza! Gjorde faktiskt kantarellp­izza för inte så länge sen, den var magisk. Och sen allt möjligt höstbak: blåbärspaj­er, kardemumma­bullar, bananbröd … mmm.

En utflykt du vill göra i höst?

Utforska Madrids gator och smaka på en massa tapas.

En restaurang som är extra mysig på hösten?

Ill Birriffico på Fredriksga­tan. Gå ditt, ät deras goda batatfrans­kisar, drick öl eller vin och spela TP. Det är vad vi gör de gånger vi har möjlighet att gå ut utan barn. I och för sig går vi dit också med barn, men inte på kvällen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland