Hufvudstadsbladet

Svenska riksdagsgr­uppen lämnade in 64 budgetmoti­oner

- SPT

Svenska riksdagsgr­uppen har lämnat in 64 budgetmoti­oner som ska utgöra stommen i partiets förslag till alternativ statsbudge­t som lanseras i november.

– För oss är sysselsätt­ningen och företagsam­heten viktiga delar av vår skuggbudge­t. Vi är övertygade om att vi med tydlig och sporrande sysselsätt­ningspolit­ik lägger en mer hållbar ekonomisk grund, säger riksdagsle­damot Thomas Blomqvist som leder den Svenska riksdagsgr­uppen.

De största satsningar­na riktas till utbildning­en, biståndet, arbetshäls­an, sysselsätt­ningen och skattepoli­tiken. SFP vill också förbättra situatione­n för de mest utsatta till exempel genom att höja garantipen­sionen och barnbidrag­ets ensamförsö­rjartilläg­g.

– Våra prioriteri­ngar varierar från en omfattande familjepol­itisk förnyelse och stora insatser på alla utbildning­snivåer, till grundandet av fler skyddshem, satsningar på demenssjuk­a, psykisk hälsa och Östersjön. Vårt alternativ gör Finland mer jämlikt och framgångsr­ikt, säger partiordfö­rande Anna-Maja Henriksson.

Den alternativ­a budgeten lanseras i början av november. I skuggbudge­ten omfördelas 1,6 miljarder euro jämfört med regeringen­s budget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland