Hufvudstadsbladet

Ekdahl Du Rietz tillbaka i landslaget

- HBL-TT

I våras gjorde han comeback i klubbhandb­ollen. Nu återvänder Kim Ekdahl du Rietz även till det svenska landslaget med sikte på EM i januari. På en presskonfe­rens i går bekräftade Sveriges förbundska­pten Kristján Andrésson att Paris SGstjärnan Kim Ekdahl Du Rietz är med i truppen till landskampe­rna mot Spanien och Österrike senare i oktober.

– Jag har haft en dialog med Kim ända sedan jag blev förbundska­pten. Det här blev ett resultat av att han kom tillbaka till handbollen och skrev ett längre kontrakt med Paris. Kim är framför allt en väldigt bra handbollss­pelare, världsklas­s både framåt och bakåt. Dessutom utvecklar han vår grupp med sin erfarenhet, säger Kristján Andrésson.

Senaste landskampe­n 2014

Den 29-årige Kim Ekdahl du Rietz spelade i landslaget senast 2014. Han var med i EM i januari, där Sverige slutade sjua, men lade senare under året ner landslagss­pel.

Under våren 2017 slutade han helt med handbollen, för att ett år senare göra comeback. Först i sin gamla tyska klubb Rhein-Neckar Löwen, och sedan skrev han ett tvåårskont­rakt med franska Paris Saint-Germain.

I ett videoinsla­g, som spelades upp under presskonfe­rensen i Stockholm, kommentera­de högernian sin landslagsc­omeback:

– Det är några spännande år som väntar. Målet är att vara med och spela om medaljerna.

 ?? FOTO: AP PHOTO/POLFOTO/JENS DRESLING ?? Kim Ekdahl du Rietz i sitt senaste mästerskap, EM 2014. Nu sägs han göra comeback i landslaget.
FOTO: AP PHOTO/POLFOTO/JENS DRESLING Kim Ekdahl du Rietz i sitt senaste mästerskap, EM 2014. Nu sägs han göra comeback i landslaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland