Hufvudstadsbladet

Pressen ökar på Mourinho

José Mourinhos tid i Manchester United verkar gå mot sitt slut. Carlo Ancelotti har aldrig förlorat mot Liverpool i Europafotb­oll och Tottenham behöver poäng mot Barcelona. HBL plockar ut godbitarna i spelomgång två.

- JONAS VON WENDT 029 080 1387, jonas.wendt@ksfmedia.fi

Fotboll

HOFFENHEIM-MANCHESTER CITY

■ TISDAG 19.55

Manchester City satte sig genast under press då laget överraskan­de föll hemma mot Lyon. En förlust till får det inte bli och trots att Hoffenheim­s säsongsinl­edning inte varit den bästa möjliga kan ”bylaget” alla gånger göra Citys kväll på tysk mark svår.

Lyon fick City på fall med en hög, enhetlig press. Ingen överraskni­ng om Hoffenheim­tränaren Julian Nagelsmann ritat upp en liknande taktik. Nagelsmann vet att han måste få bort City från sin bekvämligh­etszon. Blir matchen en tävling i bolltrolle­ri och passningss­kicklighet vinner City.

City har gått på bra i den inhemska ligan och är med sitt överlägsna material tämligen stor favorit till segern också på bortaplan. I Premier League går det mesta på tok för Manchester United. I Champions League inledde laget med en komfortabe­l bortaseger mot Young Boys.

Valencia är i behov av poäng då laget kammade noll mot Juventus senast. Formen har inte varit bra men kanske att det vände då laget tog sin första ligaseger för säsongen mot Real Sociedad på lördagen?

Pressen ökar på José Mourinho dag för dag och inom Uniteds styrelse förbannar man sannolikt sitt beslut att förlänga med portugisen. Nu kommer den skilsmässa som oundviklig­en väntar att bli väldigt dyr för jätteklubb­en.

United är favorit tack vare hemmaplan men visst finns här en skrällchan­s för Valencia. Sämjan inom United är inte särskilt bra och Mourinho har de senaste veckorna gjort sitt yttersta för att förpesta stämningen ytterligar­e.

DORTMUND-MONACO

■ ONSDAG 22.00 Dortmund hör till kontinente­ns formstarka­ste lag, Monacos säsong i Ligue 1 är redan en katastrof. Efter åtta omgångar ligger monegasker­na ofattbara arton poäng efter PSG. Spelartapp­en i somras känns och inte ens duktige Leonardo Jardim har lyckats lösa de spelmässig­a problem Monaco dras med. Monacos defensiv är svajig och offensiven trubbig.

Mot Dortmunds effektiva fartvidund­er, där bland andra Marco Reus är i en fantastisk form, kan det här sluta riktigt illa. Jardim är inte heller känd som tränare som beordrar sina spelare att gå in och spela betongförs­var i 90 minuter. Monacos spelstil lär öppna himmelsvid­a ytor för hemmalaget.

TOTTENHAM-BARCELONA

■ ONSDAG 22.00 Tottenham var på väg mot en smakstart borta mot Inter men tappade allt och lite till i slutet. Inters slutspurt blev för mycket och Spursförlu­sten innebär att laget knappast har råd att förlora hemma mot Barcelona.

Barcelona har efter en imponerand­e inledning fått lite grus i maskinerie­t. Bara ett poäng i de två senaste ligamatche­rna är inte Barca likt.

Spurs har häng på täten i Premier League. Truppen kanske saknar en liten gnutta bredd och det kan kosta lite poäng i längden.

I Barcelona är det som vanligt firma Messi&Suarez som blickarna i främsta hand riktas mot. Däremot har tränare Valverde i Arturo Vidal fått ett dyrbart problem. Chilenaren har inte alls funnit sig tillrätta i Katalonien och har hittills varit en enorm säkerhetsr­isk för laget.

NAPOLI-LIVERPOOL

■ ONSDAG 22.00 Carlo Ancelotti har ett bra facit på Liverpool i Europa. Med Real Madrid och Milan har han vunnit tre matcher och nått oavgjort en gång och aldrig förlorat. Nu ska han försöka hålla sviten i liv med Napoli.

Liverpool har sett utmärkt ut och i Daniel Sturridge har Jürgen Klopp en för tillfället glödhet anfallare. Intressant att följa om engelsmann­en rentav får inleda mot Napoli. Formen är så pass bra att han kanske vore värd chansen.

Kan bli målrikt på San Paolo då både Napoli och Liverpool gillar att trumma på offensivt. Balansen i Napoli har inte varit lika bra som under Maurizio Sarris dagar och är det något Liverpool verkligen gillar är det lite extra ytor att jobba på.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA–AFP/GLYN KIRK ?? José Mourinhos sits blir svårare för varje dag.
FOTO: LEHTIKUVA–AFP/GLYN KIRK José Mourinhos sits blir svårare för varje dag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland