Hufvudstadsbladet

Jani Toivola lämnar riksdagen

Riksdagsle­damot Jani Toivola (Gröna) ställer inte upp i nästa riksdagsva­l. Toivola har varit i stormens öga de senaste veckorna på grund av oegentligh­eter som berör hans taxiresor, boende och diverse skolbesök.

-

Jani Toivola säger till Vihreä Lanka att han vill ta med sig allt han har lärt sig i politiken till nya arenor och den vägen vara med om att förändra samhället.

– De senaste veckorna har varit de tyngsta i min politiska karriär. Det som grämer mig mest är att mina samarbetsp­artner har tvingats bena ut mina saker i offentligh­eten, skriver Jani Toivola.

Toivola fick förra veckan en allvarlig reprimand för sina förseelser av den gröna riksdagsgr­uppens ordförande Krista Mikkonen.

– Jag har fått mycket arg och besviken respons av mina väljare och andra. Jag tar fullt ansvar för mina handlingar, skriver Toivola på Facebook.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI ?? Riksdagsle­damot Jani Toivola (Gröna) meddelade på onsdagen att han inte ställer upp i nästa riksdagsva­l.
FOTO: LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI Riksdagsle­damot Jani Toivola (Gröna) meddelade på onsdagen att han inte ställer upp i nästa riksdagsva­l.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland