Hufvudstadsbladet

Historisk seger låter vänta på sig

Cocks satte i förarsätet mest hela tiden i Champions League-matchen mot Dinamo Bukarest – men i slutminute­rna tappade man segern. – Bittert, säger storspelan­de Nico Rönnberg som nätade hela elva gånger mot de rumänska mästarna.

- TOMMI WILLBERG tommi.willberg@ksfmedia.fi

I tre av fyra Champions Leaguematc­her har finska mästaren Cocks varit smärtsamt nära en historisk seger som första finländska klubblag i den prestigefy­llda turneringe­n. Efter en klar förlust mot stentuffa polska Wisla Plock var det dags igen för en äkta thriller. I de inledande matcherna mot spanska ligatvåan Ademer Leon och mot schweizisk­a mästaren Wacker Thun tappade Cocks en ledning men fick ändå oavgjort, men mot Dinamo Bukarest var ödet värre.

Först eufori efter en kvittering av Nico Rönnberg i sista minuten men sedan hängande huvuden då gästerna svarade med att sätta segermålet i nästa anfall.

– Bittert. men jag tycker vi gör en bra match i sextio minuter. De kommer tillbaka i matchen för att vi gör en sekvens med dåliga anfall och de kan kontra och göra snabba mål. Än en gång tar motståndar­en fast vår fyramålsle­dning. Bortsett från de fem minuterna så gör vi en jättefin match men bakåt måste vi jobba bättre. De gör 32 mål. Det ska räcka om man själv gör 31 mål, funderar Rönnberg och suckar djupt.

Skytteliga­topp

Mot Ademer Leon tappade man en fyramålsle­dning men de historiska första blåvita Champions League-poängen funkade som plåster på såren. Efter det smakar det bara beskt.

– Skulle jag ha en förklaring till varför vi tappar ledningen så skulle jag säga det. Det har också med rutin att göra. Motståndar­en har spelat sex gånger Champions League under de tio senaste säsongerna. Vi växer som lag varje match. Efter att vi gör en platt match mot Plock så står vi upp och visar vi vilket lag vi är och vilken nivå vi kan ha. Tyvärr räcker det inte till slut. Det finns inga dåliga lag i Champions League, säger Rönnberg som gjorde en alldeles magisk match mot Bukarest.

Rönnberg gjorde hela elva fullträffa­r och han gick tillfällig­t upp i skytteliga­topp i hela Champions League. I premiären gjorde han åtta mål, i match två blev det sju baljor. Wisla Plock hade uppenbarli­gen scoutat den glödheta finländare­n och Rönnberg fick smaka på ett stenhårt försvarssp­el.

– Polska laget hade gjort sin läxa bra och jag hade en dålig dag. Jag och hela laget var lite orörligt. En dålig match harmar alltid. Nu var det skönt att jag visa vad jag går för, säger Rönnberg som kammade noll mot Plock.

Mot utlandet?

Totalt 26 fullträffa­r på sina fyra första matcher i handbollen finrum. Inte illa, eller?

– Sådan vinnarskal­le som jag är så grämer den där dåliga matchen och också min individuel­la prestation mot Plock. Hänt är hänt och det gäller att blicka framåt och vara bättre.

Mot Dinamo Bukarest lyckades Rönnberg verkligen höja sig och tillsamman­s med radarparet Teemu Tamminen, tiomålssky­tt mot Bukarest, bjöd han publiken på verkligt handbollsg­odis. Som körsbäret på kakan var japanaren strax före paus.

Att lyckas på det sättet som Rönnberg alltjämt gör höjer också landslagss­tjärnans status på spelarmark­naden. Som 20-åring prövade han sina vingar i Norge men hittade inte riktigt rätt. I dag är 26-åringen sugen och mogen på spel utomlands och om han håller nivån är det inte alls långsökt att nationens hetaste lirare hittar sig ute i Europa snarare tidigare än senare.

Vi växer som lag varje match. Efter att vi gör en platt match mot Plock så står vi upp och visar vi vilket lag vi är och vilken nivå vi kan ha. Tyvärr räcker det inte till slut.

Nico Rönnberg

 ?? MEDIA
FOTO: FSC ?? Nico Rönnberg nätade hela elva■ gånger mot rumänska mästaren Dinamo Bukarest i säsongens fjärde Champions League-match.
MEDIA FOTO: FSC Nico Rönnberg nätade hela elva■ gånger mot rumänska mästaren Dinamo Bukarest i säsongens fjärde Champions League-match.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland