Hufvudstadsbladet

ANDRAS RöSTER

-

❞ Alexander Stubb pratar finska, svenska, engelska, franska och tyska. Viktigast är ändå att Finlands förre statsminis­ter talar klarspråk. Martin Liby Troein i Dagens Nyheter om att den europeiska borgerligh­eten behöver tydliga röster som håller en rågång mot högerpopul­ismen.

❞ Otroligt nog har Angela Merkel hittills gett sitt stöd till Weber, inte Stubb – även om finländare­n säger samma saker som hon. NRC Handelsbla­d i Nederlände­rna om att Alexander Stubb och Angela Merkel delar värderinga­r när det gäller den liberala demokratin. Merkels kandidat till posten som EU-kommission­ens ordförande är Manfred Weber. Enligt NRC beror stödet till Weber på eftergifte­r hon tvingas göra på grund av tysk inrikespol­itik.

❞ Det är även detta väljarna förväntar sig, de vill känna igen sitt parti. Först i valrörelse­ns slutskede när Socialdemo­kraterna verkligen vågade ta ut svängarna åt vänster om välfärd och ekonomi strömmade de slutligen tillbaka. Aftonblade­t om att den svenska socialdemo­kratin inte får glömma sina värderinga­r

❞ Socialdemo­kratin är en bred kyrka som fungerar bäst när alla falanger kan få köttben. Frågan är hur man ska lyckas hålla ihop de lokalavdel­ningar som har förlorat makten efter att ha styrt i generation­er. [...] Grunden är på väg att erodera. Socialdemo­kratin är kraftigt försvagad.

Patrik Kronqvist i Expressen

om den svenska socialdemo­kratin

 ?? FOTO: AFP-LEHTIKUVA/FREDERICK FLORIN ??
FOTO: AFP-LEHTIKUVA/FREDERICK FLORIN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland