Hufvudstadsbladet

Asllani: Skillnad på ord och handlingar

Damernas VM-final på samma dag som två herrmäster­skapsfinal­er. Internatio­nella fotbollsfö­rbundet Fifa rör återigen upp känslor i det svenska landslaget. – Det är klantigt tycker jag, säger svenska stjärnan Kosovare Asllani.

- TT/DAVID HJORTER

Nästa sommar anordnas damernas fotbolls-VM i Frankrike och herrarnas två amerikansk­a mästerskap, Copa América och Gold Cup, samtidigt. Internatio­nella fotbollsfö­rbundet Fifa har dessutom meddelat att samtliga tre finaler ska spelas på samma dag, söndag 7 juli.

Något som irriterade Sveriges landslagsf­örsvarare Nilla Fischer i en intervju med Expressen förra veckan och nu mittfältar­en Kosovare Asllani. Den 29-åriga stjärnan har många gånger kritiserat Fifa för bristande jämställdh­etsarbete och riktar återigen kritik mot förbundet.

– Det är väl ingen chock, med tanke på hur allt annat har funkat. Det är ingenting man förvånas över. De (Fifa) visar tydligt var det står när de lägger damfinalen på samma dag. Det är klantigt tycker jag, säger Asllani.

TT: Tvivlar du på Fifas vilja att förändra? – Jag har sagt hela tiden att det är skillnad på ord och handlingar. De har nu lite tid på sig att visa att de menar allvar med vårat nästkomman­de VM. Men vi får se om de går från ord till handlingar. För nu är det bara prat och inget mer.

 ?? FOTO: TT/ANDREAS HILLERGREN ?? Kosovare Asllani under en landslagst­räning på Olympia i Helsingbor­g i förra veckan.■
FOTO: TT/ANDREAS HILLERGREN Kosovare Asllani under en landslagst­räning på Olympia i Helsingbor­g i förra veckan.■
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland