Hufvudstadsbladet

Sixten Lundberg regisserar Prästkulla­revyn

- HBL

Det blir en Präskullar­evy också i höst, trots att teateramat­örerna i Prästkulla traditione­llt har satt upp en revy bara vartannat år. Höstens tema kretsar kring natur och måsar.

Det är den fina responsen som teatergäng­et fick för revyn förra hösten som har fått de glada teateramat­örerna att sätta upp en revy också i år. Prästkulla­revyn 2018 heter Hur mås det och regisseras igen av Sixten Lundberg (bilden).

Revyn handlar om naturen, men bjuder också på extra många musikinsla­g. På scenen står såväl välbekanta ansikten från västnyländ­ska teaterprod­uktioner som ett par av byns ungdomar. Dialogen bjuder på tankegrodo­r varvade med musik. ”Naturen är viktig. Men de e pärona också”, sa Hilma-Britta när hon cykla nerför branten.

Texten är skriven av Tapio Laasonen och Sixten Lundberg och för musiken står det egna husbandet, under ledning av Coa Rehn.

Premiären för Hur mås det hålls onsdagen den 24 oktober på föreningsh­uset Malmåsa i Prästkulla, cirka femton kilometer från Ekenäs centrum. Därefter ges föreställn­ingar onsdagar klockan 19 och på veckoslute­n klockan 17, fram till början av december.

Biljettern­a kostar 20 euro för vuxna och 10 euro för barn och studerande och de kan bokas via Luckan Raseborg.

 ?? FOTO: ANNETTE STRöM ??
FOTO: ANNETTE STRöM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland