Hufvudstadsbladet

Avföring och urin störde norska klubbens uppladdnin­g

ØIF Arendals spelare glömmer helst helgens match i Turkiet. Spelare och ledare spydde inför matchen sedan de mötts av flytande avföring och urin i omklädning­srummet.

- FILIP SAXÉN

Nico Rönnbergs före detta norska klubb ØIF Arendal råkade ut för en obehaglig upplevelse då laget reste till Turkiet i helgen för spel i Challenge Cup. Precis som Drumsölage­t Dicken ställer det norska laget upp i Challenge Cup den här säsongen. Inför matchen mot Selka Eskisehir Hentbol SK fick norrmännen uppleva något riktigt obehagligt. Då laget återvände till omklädning­srummet efter uppvärmnin­gen möttes spelare och tränare av en ofattbar stank.

– Det fanns avföring och urin i omklädning­srummet, säger den norska klubbens sportchef Björn-Gunnar Bruun Hansen till Dagbladet.

Det var ett avloppsrör som sprungit läck i omklädning­srummet vilket ledde till att urin och avföring flöt omkring på golvet. Enligt klubbens hemsida spydde flera spelare och delar av lagledning­en av stanken i omklädning­srummet.

Arendals tränare Marinko Kurtovic sade till Dagbladet att han misstänker att det inte handlade om en olyckshänd­else utan att det var frågan om sabotage och ett försök att påverka gästerna inför den viktiga matchen.

– Att man år 2018 ska se att hemmalaget släpper in obehöriga personer eller att man själva släpper stinkbombe­r i gästande lagets omklädning­srum är så lågt som man kan gå och följderna måste bli hårda, säger han.

Hemmalaget tillbakavi­sar alla uppgifter om sabotage och säger att det handlar om ett läckage från de offentliga toalettern­a som ligger ovanför det gästande lagets omklädning­srum.

Arendal har rapportera­t incidenten till det europeiska handbollfö­rbundet EHF.

Selka Eskisehir Hentbol SK vann matchen med 34–28. Returmötet spelas i Norge på fredag.

 ?? FOTO: KSF MEDIA ARKIV ?? – Att hemmalaget släpper in obehöriga personer eller att man själva släpper stinkbombe­r i gästande lagets omklädning­srum är så lågt som man kan gå, säger Arendals tränare Marinko Kurtovic.
FOTO: KSF MEDIA ARKIV – Att hemmalaget släpper in obehöriga personer eller att man själva släpper stinkbombe­r i gästande lagets omklädning­srum är så lågt som man kan gå, säger Arendals tränare Marinko Kurtovic.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland