Hufvudstadsbladet

Williams klar för Australian Open

- HBL-TT

Tennisstjä­rnan Serena Williams nästa tävling, den första efter den uppmärksam­made finalen i US Open, blir Australian Open i januari, meddelar arrangören. 37-åriga Williams skapade stora rubriker i finalförlu­sten mot Naomi Osaka i US Open i september, då hon blev rasande på domaren, som gav amerikansk­an en varning efter att tränaren coachat henne från läktaren. Till slut straffades Williams med poängavdra­g efter att ha slagit sönder sin racket.

Till följd av Williams utbrott håller Australian Open-arrangören på att utreda om det ska vara tillåtet att coacha sin spelare under grand slam-matcher.

– Vi samlar ATP, WTA och ITF och alla grand slams för att prata om hur vi ställer oss i frågan. Jag tror att det är viktigt att vi är konsekvent­a så att fans och spelare inte blir förvirrade. Förhoppnin­gsvis kan vi komma med ett besked någon gång de kommande veckorna, säger Australian Opens turnerings­chef Craig Tiley.

Williams missade Australian Open förra året efter att ha fött barn och har nu chansen att vinna sin 24:e grand slam-titel – lika många som rekordinne­havaren Margaret Court.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/AFP/JULIAN FINNEY ?? Serena Williams jagar sin 24:e grand slam-titel i singel i Melbourne i januari.
FOTO: LEHTIKUVA/AFP/JULIAN FINNEY Serena Williams jagar sin 24:e grand slam-titel i singel i Melbourne i januari.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland