Hufvudstadsbladet

Ny duo en påle i Sveriges kött

-

Heja Sverige – Areskog & Bergqvist

”Heja Sverige är en rasande uppgörelse med bilden av Sverige, med en refräng som riskerar att slå rekord i svart ironi”, skriver basisten Mattias Areskog och trummisen Markus Bergqvist i samband med att duon släpper sitt debutalbum Slutstatio­nen. Areskog och Bergqvist har tidigare spelat i diverse kända soloartist­ers band i Sverige. När de nu kör på ett eget spår tar de sig an allt från uppgivenhe­t till åldersnojo­r och att tappa orken – och de gör det alldeles lysande.

Styrkan i Areskog och Bergqvists musik är att de kör på snabb och discovänli­g musik med träffsäkra beats samtidigt som texterna, som Areskog och Bergqvist nästan viskar fram, är nattsvarta. Heja Sverige är ett perfekt exempel på detta och är helt enkelt en låt som alla borde höra.

Flip – Dolores Haze

Svenska punkpopban­det Dolores Haze släpper ett nytt album i slutet av oktober men är redan nu aktuella med singeln Flip. Låten är en hyllning till sena klubbkväll­ar där man är ute till sex på morgonen och strävar efter att flippa, kort sagt.

Flip är mer poppig än mycket av Dolores Hazes tidigare musik. Den är väldigt snyggt uppbyggd med förförisk sång i refrängen som varvas med rappande i verserna. ”Du är aldrig uttråkad när jag är i närheten”, sjunger bandet på engelska i låten. Och visst är det sant att Dolores Haze gör allting lite roligare.

Nya duon Mattias Areskog och Markus Bergqvist gör upp med Sverigebil­den i en ironisk discopoplå­t, medan poppunkgru­ppen Dolores Haze hyllar nattklubbs­nätter. ANNA LILLKUNG tipsar om den nya popmusiken som du annars skulle missa

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland