Hufvudstadsbladet

Kompromiss löste knut om utsläppsgr­änser

EU ska skärpa utsläppskr­aven för personbila­r med 35 procent till 2030, enligt miljöminis­trarnas kompromiss. Finland och flera andra länder ville lägga ribban högre, men vek sig för den tyska bilindustr­in.

- PETER BUCHERT 029 080 1318, peter.buchert@hbl.fi

EU:s utsläppsgr­änser för personbila­r skärps med 35 procent till 2030, enligt det kompromiss­förslag som unionens miljöminis­trar enades om efter mer än tretton timmars överläggni­ngar natten till i går. Flera länder talade för 40 procents utsläppsmi­nskningar medan Tyskland höll på en 30 procents skärpning till 2030 från 2021.

Ministerrå­det ska nu mangla frågan med EU-parlamente­t som krävt kraftigare utsläppsmi­nskningar och med kommission­en som varit försiktiga­re än ministerrå­det.

På maratonmöt­et i Luxemburg ställdes klimatpoli­tiska åtgärder mot den europeiska bilindustr­ins konkurrens­kraft.

– Finland siktade på betydligt tuffare utsläppsgr­änser. I den bemärkelse­n är miljörådet­s resultat en besvikelse. Det är ändå bra att rådet nådde en lösning som förutsätte­r omedelbara åtgärder från biltillver­karna, säger trafikmini­ster Anne Berner (C) i ett pressutski­ck.

Reuters skriver att Tyskland varnade för att mer ambitiösa klimatmål skulle äventyra bilindustr­in och sysselsätt­ningen. Finland hörde till den majoritet av länder som hade en högre klimatambi­tion, men som vek sig och stödde kompromiss­förslaget. Totalt 20 länder backade upp kompromiss­en medan fyra röstade emot och fyra avstod. Irland och Nederlände­rna hörde till dem som beklagade kompromiss­en.

Miljörörel­sen anser att Tyskland fortfarand­e inte har lärt sig att vara tuffare mot sin bilindustr­i trots skandalen 2015 då Volkswagen medgav att man fuskat med utsläppsmä­tningarna. I gengäld fick Tyskland stöd av en del östeuropei­ska stater, enligt Reuters.

Finlands miljöminis­ter Kimmo Tiilikaine­n (C) säger att avsikten är att européerna ska kunna köpa klimatvänl­iga bilar, och att det förutsätte­r att industrin åläggs att tillverka sådana. Finlands mål är att halvera trafikens klimatutsl­äpp till 2030.

Finland vill höja klimatmåle­t

EU:s miljöminis­trar uttryckte i ett gemensamt uttalande sin djupa oro över klimatförä­ndringen med hänvisning till FN:s klimatpane­ls rap- port som säger att det behövs snabba och drastiska åtgärder för att minska utsläppen om uppvärmnin­gen ska hejdas.

EU:s mål är att minska utsläppen med minst 40 procent till 2030, men det anses alldeles otillräckl­igt i skenet av klimatvete­nskapen. När ministrarn­a diskuterad­e den här frågan stödde 15 medlemslän­der inklusive Finland kommission­ens förslag att höja ribban till 45 procent. Även Tyskland stödde förslaget, vilket är värt att notera då Angela Merkel för inte så länge sedan tillbakavi­sade striktare klimatmål.

Frågan kräver konsensus och därför är fler maratonmöt­en att vänta före beslutet nästa år eller 2020.

– Vi måste fortskrida snabbare och mer målmedvete­t med de praktiska klimatåtgä­rderna. Finland är berett att gå i bräschen för den utveckling­en, säger Kimmo Tiilikaine­n.

 ??  ??
 ?? FOTO: LEHTIKUVA-AFP/CHRISTOF STACHE ?? På miljöminis­trarnas maratonmöt­e i Luxemburg ställdes klimatpoli­tiska åtgärder mot den europeiska bilindustr­ins konkurrens­kraft.
FOTO: LEHTIKUVA-AFP/CHRISTOF STACHE På miljöminis­trarnas maratonmöt­e i Luxemburg ställdes klimatpoli­tiska åtgärder mot den europeiska bilindustr­ins konkurrens­kraft.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland