Hufvudstadsbladet

Ingen grön våg för direkta bussar till Kampen

Den 22 oktober börjar trafiken med direkta busslinjer på nytt från Esbo till Kampen i Helsingfor­s. Bussarna trafikerar under rusningsti­der på vardagar, men trafikarra­ngemangen i Gräsviken är inte desamma som förr.

-

Fyra direkta busslinjer från södra Esbo till Kampen sätts i trafik den 22 oktober. Innan västmetrot­rafiken inleddes hade bussarna hjälp av en så kallad grön våg i trafikljus­en mellan Kampens busstermin­al och början av Västerlede­n.

Men när västmetron startade reglerade Helsingfor­s stad om trafikljus­en till förmån för trafiken från Västra hamnen. Gröna trafikljus lyser nu längre i Mechelinga­tans södra ända och på Porkalagat­an.

Nu vill Helsingfor­sregionens Trafik (HRT) att Helsingfor­s stad återinför gröna vågen för bussarna till Esbo, men det vill inte staden.

– Vi ändrar inte på programmen för trafikljus­en. Västmetron är den huvudsakli­ga kommunikat­ionen till Esbo, säger Helsingfor­s trafik och gatuplaner­ingschef Reetta Putkonen till Länsiväylä.

Från HRT uppger man att drygt 18 bussar i timmen kör från södra Esbo till Kampen. Det finns också möjlighet att öka på kapacitete­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland