Hufvudstadsbladet

Heta kandidater till OS och Paralympic­s 2026

-

●●Stockholm

Sverige drog sig ur ansökan om OS 2022 sedan Stockholms stad sagt nej. Sveriges olympiska kommitté har lämnat in en intressean­mälan för 2026, med Stockholm som huvudort och med tanken att de alpina grenarna ska gå i Åre, backhoppni­ng och nordisk kombinatio­n i Falun samt bob, rodel och skeleton i Sigulda, Lettland.

●●Milano och Cortina d’Ampezzo

Det har funnits olika planer för en italiensk OS-ansökan där även Turin, som hade OS 2006, var intressera­d av att dela värdskapet. För några veckor sedan beslöts att man kandiderar med Milano och Cortina d’Ampezzo, där tanken är att Milano ska arrangera issportern­a och skidorter som Bormio, Santa Caterina och Livigno skidsporte­rna. Italiens regering stödjer ansökan, men kommer inte att stå för någon statlig ekonomisk garanti, har man meddelat.

●●Calgary

OS-värden 1988 planerar för tävlingar även i Whistler Mountain (sannolikt alpina tävlingar och backhoppni­ng), Canmore (sannolikt längdskido­r) och kanske även Edmonton. Detta för att dra ner på kostnaden för arrangeman­get. Calgarys befolkning beslutar i en folkomröst­ning den 13 november om man ska gå vidare med ansökan.

●●Graz (Österrike), Sapporo (Japan) och Sion (Schweiz) har fallit bort i processen tidigare under 2018. Och IOK:s arbetsgrup­p föreslår inte att Erzurum (Turkiet) ska få bli en officiell kandidat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland