Hufvudstadsbladet

Petrells 500:e match – ”Oförglömli­gt”

HIFK-ikonen Lennart Petrells 500:e ligamatch slutade i lagets första förlängnin­gsförlust i höst.

- TOMMI WILLBERG 029 080 1401, tommi.willberg@hbl.fi

HIFK såg ut att gå mot en seger i en stökig, målsnål match mot TPS, men gästerna kvitterade sent och tog med sig två av tre seriepoäng hem till Åbo efter ett segermål av Oula Palve.

En poäng är inget att direkt jubla över, men för Lennart Petrell var kvällen speciell då han gjorde sin 500:e grundserie­match i den inhemska ligan.

– Det är lite som att singla slant då två skickliga lag spelar med tre mot tre. Nu satte motståndar­en pucken i mål. Det grämer, säger Petrell som också spelat 78 slutspelsm­atcher i ligan.

Den 34-åriga HIFK-kaptenen, som aldrig spelat ligahockey för någon annan klubb, minns ännu då han debuterade i HIFK säsongen 2003-04.

– Vi spelade mot Ilves i Tammerfors. Det var på den tiden som en av alla tiders legendarer dirigerade spelet i Ilves, säger Petrell leende och syftar på Raimo Helminen.

– Matchen minns jag inte mycket av. Det var dimmigt eftersom jag var så nervös.

Sin tredje match spelade han i Helsingfor­s, men på bortaplan i ett Helsingfor­sderby mot Jokerit.

– Jag hade säkert kommit så obemärkt till ligan att då man intervjuad­e mig efter matchen så kom frågorna på svenska. Nu för tiden skulle jag kunna ge intervjuer på svenska men på den tiden var min svenska inget vidare. Efter tre frågor frågade reportern om vi skall fortsätta på finska, berättar Petrell.

– Det har hänt allt möjligt mer och mindre roligt. Den här kvällen var otrolig. Jag tänkte inte så mycket på det här före matchen men när matchstart­en närmade sig var det känslofyll­t. Det här var oförglömli­gt.

Petrells säsongssta­rt har inte varit den lättaste men det känns bättre dag för dag. Lågan brinner fortfarand­e stark.

– Det är lite jobbigt ännu men fysiskt börjar jag vara i form. Jag brinner av iver. De två senaste veckorna har jag verkligen njutit av hockeyn. Kroppen är i sådant skick att jag kan spela lika energiskt som jag brukar igen.

 ?? FOTO: LEHTikUVA/VESA MOiLAnEn ?? Lennart Petrells låga brinner fortfarand­e stark. Han njuter av hockeyn.
FOTO: LEHTikUVA/VESA MOiLAnEn Lennart Petrells låga brinner fortfarand­e stark. Han njuter av hockeyn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland