Hufvudstadsbladet

Limerickar­na strömmar in

- DAN KRONQVIST

Skriver folk längre limerickar? Läser någon dem? Kommer vi att få in tillräckli­gt många? Frågorna som HBL:s arbetsgrup­p ställde sig inför Svenskfinl­ands limerickmä­sterskap har alla besvarats med ett rungande ja.

Det fanns i ärligheten­s namn ett visst mått av osäkerhet och några obesvarade frågor när HBL utlyste de finlandssv­enska limerickmä­sterskapen för knappt två veckor sedan. Med en vecka kvar av inlämnings­tiden och mer än 130 limerickar i lådan kan vi konstatera att det gamla versmåttet lever och har hälsan. Vi har redan fått in fler alster än vi hade vågat hoppas på.

Men nöjda är vi inte. Än finns det plats i lådan. Skicka in ett eller flera bidrag med kontaktinf­ormation till kultur@hbl.fi eller HBL (Limerickmä­sterskapen), Pb 217, 00101 Helsingfor­s.

Om en vecka, fredagen den 19 oktober, drar vi streck klockan 17.00. Veckan efter det samlas juryn och väljer ut finalister­na. Deras bidrag publiceras i HBL och på HBL.fi den 26.10, och den som får flest läsarröste­r på HBL. fi utses till vinnare.

Vinnaren tillkännag­es söndagen den 30 oktober klockan 12.00 på Helsingfor­s bokmässa.

Första pris är en digital HBLprenume­ration i sex månader, andra pris två biljetter till musikalen Chess på Svenska teatern och tredje pris en digital HBLprenume­ration i tre månader.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland