Hufvudstadsbladet

Höstlovet ger välkommen avkoppling

Nästa vecka är det höstlov. Längden varierar, i Helsingfor­s, Vanda och Grankulla har eleverna bara två dagar ledigt, medan höstlovet i Esbo är en hel vecka i år. Hur ser elever i olika åldrar på höstlovet i dag? HBL har frågat tre elever. Ska höstlovet fi

- TEXT: KATIE LINDQVIST FOTO: LEIF WECKSTRöM

Saga Sederholm, åk 5 i Granhultss­kolan

– Jag tycker att det ska finnas höstlov, för att det är trevligare med lov. Egentligen är det inte så viktigt men det är skönt att ta en liten paus från skolan. – Jag tror att vi far till vårt landställe i år, vi brukar antingen vara hemma eller åka till stugan på höstlovet.

Rasmus Lundström, abiturient i Tölö gymnasium

– Vi ska definitivt ha höstlov. Det erbjuder en bra chans att pusta ut under hösten då skolan redan hållit på en god stund. – Jag ska vara hemma och festa och spela fotboll. Det är också vad jag har gjort under tidigare höstlov.

Vilma Manninen, åk 9 i Hagelstams­ka skolan

– Såklart ska höstlovet finnas! Det är trevligt att ha några dagar ledigt då man inte behöver tänka på skolan. Det är bra för elevernas minne att ta en kort paus om de har varit stressade av det nya läsåret. – Jag ska åka på en kryssning till Sverige. Oftast brukar jag bara vara hemma på höstlovet eller så åker jag på kortare resor med släkten till Noux, till vår stuga i S:t Michel eller till just Sverige.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland