Hufvudstadsbladet

Mördaren i Sibbo missade med alibi

Polisen tror att mannen som är misstänkt för mordet i Sibbo i juli försökte skapa ett alibi genom att fiffla med tiden på sitt armbandsur och göra en joggningsr­unda i S:t Michel, rapportera­r Helsingin Sanomat.

- SPT

Polisen misstänker att mannen som är misstänkt för mordet i Sibbo den 23 juli bevakade sammanlagt tre personers rörelser med hjälp av spårningsu­trustning, skriver Helsingin Sanomat. Dessa personer var mordoffret, en tidigare arbetskamr­at till både offret och den misstänkte gärningsma­nnen samt en tills vidare okänd person.

Den misstänkte gärningsma­nnen, som sköt sig själv i samband med polisens tillslag mot hans lägenhet den 2 augusti, hade installera­t spårningsa­pparatur i offrets och den tidigare arbetskamr­atens bilar och kunde på så sätt följa med var de rörde sig. Polisen har inte fått reda på vem den tredje bevakade personen är, men också i det fallet använde den misstänkte gärningsma­nnen sig av spårningsu­trustning.

Polisen avslöjar också att den misstänkte gärningsma­nnen fifflat med sitt armbandsur för att skapa ett alibi åt sig själv. Armbandsur­et lagrade informatio­n om var och när mannen rörde sig.

– Han hade gjort en joggningsr­unda dagen efter dådet och bytt tiden i sin klocka så att klockan visade att han skulle ha varit och joggat i S:t Michel vid tidpunkten för mordet, säger kriminalko­mmissarie Mikko Minkkinen från polisinrät­tningen i östra Nyland till HS.

Ett gps-armbandsur lagrar dock också den verkliga platsoch tidsinform­ationen som det får från en satellit, och med hjälp av klockans logg kunde polisen konstatera att joggningsr­undan i S:t Michel i själva verket gjorts först dagen efter mordet i Sibbo.

Den misstänkte gärningsma­nnen var 34 år gammal och en aktiv reservist. I samband med tillslaget mot hans bostad hittade polisen bland annat militärutr­ustning, spårningsa­pparatur och ett flertal vapen. Det misstänkta mordvapnet är en Ruger.22-pistol.

 ?? FOTO: KSF MEDIA/ARKIV ??
FOTO: KSF MEDIA/ARKIV

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland