Hufvudstadsbladet

Barcelona vann utan Messi

På läktaren satt Lionel Messi med armen i mitella och log. På planen satte hans ersättare Rafinha matchens första mål, som bäddade för Barcelonas tredje raka seger i Champions League – 2–0 mot Inter.

- HBL-TT

Lionel Messi fick en fraktur i armen under helgens match mot Sevilla och väntas bli borta i tre veckor. Hur hans Barcelona skulle klara sig utan honom var frågan inför matchen mot Inter. Ganska bra visade det sig. Tränaren Ernesto Valverde valde att starta med Rafinha i anfallet i storstjärn­ans frånvaro – och brasiliane­n tog chansen.

25-åringen, som så sent som i våras var utlånad till just Inter, passade ut bollen till Luis Suárez som spelade tillbaka med en perfekt tajmad djupledsbo­ll som Rafinha bara behövde sätta dit tån på för att stöta in i mål, 1–0 i den 32:a minuten.

Barcelona tryckte på för att stänga matchen och Coutinho hade en boll i ribban innan tvåan kom. Ett fint Barçatypis­kt anfall med många passningar gav Jordi Alba läget som han förvaltade genom att skjuta in 2–0 i den 83:e minuten.

Barcelona tog därmed sin tredje raka seger i Champions League och toppar gruppen på nio poäng före Inter på sex.

Sen PSV-kvittering

I samma grupp slutade matchen mellan PSV Eindhoven och Tottenham 2–2 vilket innebär att inget av lagen närmade sig toppduon.

Tottenham får det inte riktigt att fungera och trots ett övertag i matchen och flera bra lägen för inte minst Harry Kane – som visserlige­n satte ett mål men nog borde ha gjort något till – fick man inte med sig tre poäng. En tuff satsning från Hugo Lloris gav målvakten rött kort i den 79:e minuten och med en man mindre på planen fick Tottenham se PSV kvittera genom Luuk de Jong i den 87:e minuten.

Dramatiskt i Paris

Mötet mellan Paris Saint-Germain och Napoli i grupp C blev en riktig nagelbitar­e. Napoli såg ut att gå mot segern – och mot gruppledni­ng – när PSG:s Ángel Di María fick in en dunderträf­f till 2–2 på tilläggsti­d och räddade poäng till hemmalaget. Napoli hade tappat ledningen i matchen en gång tidigare när Mário Rui försökte förhindra ett inlägg men i stället stötte in bollen i eget mål.

Gruppen toppas därmed av Liverpool, som körde över Röda Stjärnan med 4–0 hemma på Anfield, på sex poäng. Napoli har fem poäng och PSG fyra.

 ?? FOTO: TT-AP/EMILIO MORENATTI ?? Lionel Messi fick se Barcelona vinna mot Inter.■
FOTO: TT-AP/EMILIO MORENATTI Lionel Messi fick se Barcelona vinna mot Inter.■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland