Hufvudstadsbladet

Tua Selge håller huvudet högt

-

■ Duetten med William Strid slutade inte som väntat för Tua Selge under förra veckans fredagsfin­al i Sveriges Idol. Juryns Nikki Amini oroades sig för Tuas framtid i programmet, och efter det kunde sjuttonåri­ngen från Umeå inte hålla tillbaka känslorna.

– När jag kollar tillbaka på det skulle jag inte säga att kritiken var speciellt hård, men det var inte vad jag förväntade mig att de skulle säga. Jag kände att jag hade gjort ett av mina bästa framträdan­den, i alla fall sett till prestation. Sedan kändes det jobbigt att jag inte fick någon positiv kritik, säger hon.

Inför den förra fredagsfin­alen hade hon haft en tuff vecka, bland annat för att vännen Vanja Engström röstats ut. Men i vanliga fall upplever Tua Selge att hon inte är en person som har känslorna utanpå.

– Det har väl blivit så nu, men egentligen har jag inte det. När man är här blir allting förstärkt på något vis, när man är glad blir man gladare, när man är arg blir man argare och när man är ledsen blir man ledsnare, säger hon.

Veckans tema i Idol är svenska låtar, och Tua Selge har valt att framföra Lalehs Goliat.

– Av alla teman är det här det som är mest jag. Jag känner mig mest bekväm med att sjunga låtar på svenska för det känns mer ärligt, berättar hon.

– Det är Laleh som har fått in mig på det svenska spåret, jag har tyckt om henne jättemycke­t sedan jag var liten. Jag vet att det här är en låt som är väldigt viktig för många, säger Selge. TV4 21.00

HBL-TT/SOFIA SUNDSTRöM

 ?? FOTO: TT/JESSICA GOW ?? Den här veckan är Tua Selge mer bekväm än någonsin med temat.■
FOTO: TT/JESSICA GOW Den här veckan är Tua Selge mer bekväm än någonsin med temat.■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland