Hufvudstadsbladet

Tyrväinen ska ta vara på sin nya chans

Våren 2016 spolierade­s Juhani Tyrväinens landslagsd­ebut på grund av en skada. I EHTturneri­ngen i Helsingfor­s kan 28-åringen få en ny chans.

- TOmmI WIllbeRg

●●HIFK–HPK 0–4 (0–2, 0–1, 0–1) Snacka om en jobbig måndag på jobbet för HIFK. Kvällen började i dystra tecken då två tidiga utvisninga­r ledde till två powerplaym­ål av HPK och värre blev det i mitten av en annars rätt pigg andra period då gästerna slog till på sin första ordentliga målchans.

HPK kunde problemfri­tt ta sin första seger i Helsingfor­s ishall sedan

■ 2016 och höstens komet satte samtidigt stopp på en sju matcher lång förlustsvi­t mot rödtröjorn­a.

HIFK:s prestation var långt ifrån den gedigna 4–0-matchen mot Tappara i fredags.

– Vi hade ingen anda, säger Juhani Tyrväinen efter 0–4-förlusten.

– HPK gjorde två powerplaym­ål och vi blev lamslagna. Vi fastnade i startblock­et.

Men helt genomrutte­n var inte den sista måndagen i oktober – åtminstone inte för Tyrväinen. Tyrväinen fanns med på listan spelare till lejontrupp­en som inleder landslagss­äsongen i Helsingfor­s EHT-turnering nästa vecka. Själv fick han beskedet förra veckan.

– Det har alltid varit mitt mål att få spela i landslaget. Jag vet att jag jobbat hårt men jag måste säga att jag inte alls är nöjd med hur jag spelat på sistone, säger Tyrväinen.

Tyrväinen ser fram emot att få debutera i landslagst­röjan. Han har en gång tidigare blivit uttagen – i april 2016 inför VM – men då skadade han sig. Tyrväinen är en av hela 16 anfallare som kämpar om en spelplats i säsongens första EHTturneri­ng.

– De vet mina styrkor och det är därför de ville ha mig i truppen. Jag måste bidra med energiskt tvåvägsspe­l och genom det ta en plats i den spelande truppen, säger Tyrväinen.

 ?? Foto: LEHtIKuVA/JuSSI NuKARI ?? Juhani Tyrväinen hoppas på att få göra landslagsd­ebut nästa vecka.
Foto: LEHtIKuVA/JuSSI NuKARI Juhani Tyrväinen hoppas på att få göra landslagsd­ebut nästa vecka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland