Hufvudstadsbladet

Duvteatern skrev pjäs om arbete och delaktighe­t

- HBL

Duvteatern bjuder på sagor och sånger i november på G18, där två helt nya verk presentera­s för publiken – en performanc­e och ett musikalisk­t framförand­e.

Duvteatern, musikgrupp­en Resonaarig­roup och kören Girls’n Qvinns ger en gemensam föreställn­ing på G18 nästa vecka. Föreställn­ingen är tvådelad och består av performanc­en Drömmar och arbete och Girls’n Qvinns’ körframför­ande När broarna brister. Båda verken baserar sig på texter skrivna av Duvteatern­s skådespela­re.

Drömmar och arbete har fötts ur en diskussion i Duvteatern­s ensemble om vad som får en att känna sig delaktig i samhället – möjlighete­n att arbeta, att vara en del av ett arbetssamm­anhang och att få jobba med det man tycker om. Skådespela­rna har skrivit varsin saga om sitt drömyrke, som sedan koreografe­n Carl Knif och regissören Mikaela Hasán har bearbetat till en performanc­e.

Körframträ­dandet När broarna brister består av dikter tonsatta av Emma Raunio. Hon upptäckte dikterna när hon såg Duvteatern­s poesiföres­tällning Den Brinnande Vargen 2014.

Girls’n Qvinns är en sångarglad damkör från Raseborg med 35 sångare under ledning av Monica Henriksson. Kören antar gärna nya sångutmani­ngar. Dikterna som nu framförs är skrivna av Ragnar Bengtström, Yvonne Heins, Victor Lehtinen, Irina von Martens, Tanya Palmgren, Lotte Schauman och Elias Simons.

Föreställn­ingen spelas två gånger under samma kväll, klockan 18 och 20 tisdagen den 13 november, och den är en timme lång. Programmet hålls i festsalen på G18 på Georgsgata­n 18 i Helsingfor­s

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland